MORT

Mor un passatger d'un atac de cor durant el bloqueig de l'aeroport del Prat

L'home, de nacionalitat francesa, va ser traslladat en un helicòpter medicalitzat a l'Hospital de Bellvitge

Mitjans francesos asseguren que va caminar tres quilòmetres abans de treure la targeta d'embarcament

zentauroepp50399552 gente camino del aeropuerto del prat a pie191014182351

zentauroepp50399552 gente camino del aeropuerto del prat a pie191014182351 / Toni Albir

2
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez / Óscar Hernández

Un passatger del’aeroport del Prat (Barcelona) va morir dilluns al’Hospital Universitari de Bellvitge després de patir una «parada cardiorespiratòria», segons confirmen aquest dimecres fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a EL PERIÓDICO. L’home, natural d’Alsàcia (França) i de 65 anys, va tenir l’infart a la terminal 2 (T-2) després de caminar tres quilòmetres a peu a causa del  bloqueig de l’aeroport com a conseqüència de les protestes independentistes, assegura la cadena de ràdio francesa Europe 1.

Així, «ateses les circumstàncies» de bloqueig dels accessos del Prat per la sentència del procés, el dispositiu preventiu del SEM desplegat amb motiu de les manifestacions va decidir traslladar l’home, ja en «estat crític», en un «helicòpter medicalitzat» al centre hospitalari. Aquesta era la «manera més ràpida» d’arribar a l’Hospital de Bellvitge. L’home va ser atès ràpidament al pàrquing de la T-2, on se li va fer una maniobra de reanimació cardiopulmonar. Va arribar amb vida a l’hospital, però, una vegadaallà, va morir, confirmen fonts de Bellvitge. L’ambaixada francesa confirma a aquest diari que l’home va patir l’infart quan volia treure la targeta d’embarcament.

‘Europe 1’ explica que la dona del mort anava a buscar les targetes d’embarcament quan el seu marit va tenir l’infart.

Dificultats per a l’assistència

El servei mèdic de l’aeroport,atès per personal d’una empresa privada contractada per Aena, va haver d’atendre amb dificultats les urgències sanitàries que es produïen en una terminal col·lapsada per milers de passatgers bloquejats pel setge a les terminals realitzat pels manifestants independentistes.

Entre els afectats hi havia una dona embarassada de quatre mesos que es va desmaiar, angoixada, mentre intentava sortir de la zona d’arribades de la terminal 1. La dona, que va ser atesa en primera instància per un policia nacional antiavalots, va reclamar ajuda mèdica al costat del seu marit mentre era estirada a terra.

Problemes de competències

En una trucada al 112, aquest servei va informar que al tractar-se d’una urgència dins de la terminal, se n’havien d’encarregar els facultatius de l’aeroport, però com que aquests no apareixien, es podia demanar ajuda a una de les tres ambulàncies del SEM que cobrien les urgències derivades de les càrregues policials.

Notícies relacionades

Un ciutadà va acudir a demanar ajuda a les dotacions d’aquesta ambulàncies, que eren a l’aparcament, a prop d’on aparca l’Aerobús de la T-1, que van tornar a remetre al servei metge de l’aeroport, el personal del qual finalment va aparèixer i va evacuar la dona, que finalment va ser traslladada a un hospital.

Sense carril per a emergències

L’operador del 112 indicava als afectats que pel bloqueig de l’aeroport no podien enviar ambulàncies. Curiosament, tampoc es va habilitar cap connexió per carretera entre les terminals 1 i 2, fet que hagués permès desallotjar els passatgers que ho necessitessin. «És incomprensible que no existís un carril només per a emergències, ja fos ambulàncies o bombers, ni entre les dues terminals ni entre aquestes i l’aeroport», va explicar un treballador del recinte.