Revisió al patinet; un accident al dia a Barcelona i altres notícies que has de saber avui

zentauroepp50332213 bcn patinetes191010165116

zentauroepp50332213 bcn patinetes191010165116 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Revisió al ‘boom’ del patinet elèctric: Barcelona registra un accident al dia.  Erosions i fractures de canell i turmell encapçalen les principals lesions. Són moltes les veus que, com Jorge Ordás, subdirector de Mobilitat de la DGT, creuen que «els patinets són més inestables que les bicicletes», per la qual cosa s’han de conduir més protegits.


2). Els nous rasputins de la política. Aquests són els homes i dones que assessoren els principals líders del món.


3) Els independentistes clamen contra la «censura» del TC i del Govern. «No podem convertir la Mesa en un òrgan que limiti la llibertat d’expressió», diu Roger Torrent. Els membres de JxCat es neguen a rebre la notificació i la CUP fa una crida a la desobediència. Torrent escriu a EL PERIÓDICO sobre aquest assumpte: ‘La llibertat d’expressió al Parlament’.


Notícies relacionades

4) Erdogan amenaça la UE d’enviar 3,6 milions de refugiats. Les tropes turques han penetrat al nord-est de Síria i controlen diversos pobles a prop de les ciutats de Tell Abyad i Ras Al-Ayn, el seu objectiu principal. Aquest conflicte entre Turquia i les milícies kurdosirianes, segons les autoritats dels dos costats, ha causat la mort d’11 civils: cinc a Turquia i sis a Síria.


5) L’última nit amb Elton John. El músic està de gires d’adeu. Jordi Bianciotto recorda a La Contra d’avui per què les seves cançons ens van captivar.