PARRIDICI A ALMERIA

La dona que va matar el seu fill a El Ejido acabava de perdre'n la custòdia

Va ser el progenitor qui després de l'estiu va reclamar el nen a l'entendre que la mare i presumpta assassina el desatenia

En el procés de custòdia mai es va plantejar que hi hagués risc per a la vida del petit

zentauroepp50349061 ejido191011164052

zentauroepp50349061 ejido191011164052 / RAFAEL GONZALEZ (EUROPA PRESS)

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Un jutjat d’Almeria va determinar dilluns, 7 d’octubre, que la custòdia del menor assassinat aquest dijous per la seva assassinat mare a El Ejido (Almeria) fos per al pare, segons van confirmar fonts judicials, que van matisar que la decisió encara no havia sigut notificada a les parts, i per això es desconeix si la presumpta parricida la coneixia. La sol·licitud del progenitor –acció que la Guàrdia Civil investiga si va poder desencadenar el fatal episodi– es va produir perquè entenia que Ana María B. L. «no estava cuidant de forma diligent» del petit, de set anys, en assumptes com la seva assistència al centre escolar o la proporció de menjars equilibrats. La dona, que va ser arrestada encara amb el cadàver del nen a l’interior del seu vehicle, és als calabossos de la Comandància de la Guàrdia Civil acusadad’homicidi i a l’espera de passar a disposició judicial.

Els familiars de l’exparella, un dels quals va ser qui precisament va alertar els serveis d’emergència sobre que la dona era a Las Norias de Daza, una barriada de la localitat d’Almeria, amb el petit inconscient a l’interior del cotxe, ja havien assenyalat la intensa batalla legal en la qual tots dos estaven enredats a compte de la custòdia del petit Sergio.

Fonts judicials han confirmat l’existència d’un litigi als jutjats amb denúncies creuades entre tots dos. Va ser Ana María qui, al poc de separar-se, va presentar una denúncia l’abril del 2017 contra la seva exparella al Jutjat de Violència de la Dona. Aquell mateix dia li van concedir una ordre de protecció al trobar indicis de maltractament, a més de concedir-li provisionalment l’ús de la vivenda i la guarda i custòdia del menor. El febrer d’aquest any la justícia va absoldre el pare, que també va presentar una denúncia, arxivada després, contra la seva dona.

Notícies relacionades

Mentrestant, la parella també va acudir a la via civil per mirar de dirimir qui es quedava amb el nen. El gener del 2018 el Jutjat de Violència sobre la Dona va dictar una sentència sobre guàrdia i custòdia que va comptar amb l’acord dels dos progenitors. Seria la dona que es quedaria amb en Sergio, tot i que s’establia un règim de visites del pare. Però alguna cosa va cridar l’atenció al pare, que al setembre va reclamar la custòdia del noi.

El progenitor entenia, va dir llavors, que la mare no estava cuidant de forma diligent del nen. Segons informa Europa Press, en la vista celebrada el 4 d’octubre, el pare va al·legar que quan el nen era amb la seva mare «no anava a classe, no menjava bé o no estava cuidat en condicions, amb falta d’higiene». No obstant, «en cap moment es van apuntar circumstàncies que suposessin l’existència d’un risc vital per al menor». Algunes fonts assenyalen que fins i tot va al·legar que la seva dona podia patir problemes mentals. De fet, la dona va estar internada en un centre sanitari aquest mateix any per ordre judicial. A El Ejido assenyalen aquesta petició del pare com l’element que va acabar per desestabilitzar Ana María.   

Temes:

Nens Andalusia