Colau, partidària de vetar el dièsel i limitar l'avió

L'alcaldessa de Barcelona aposta per restringir els plàstics d'un sol ús

zentauroepp49091359 barcelona 15 07 2019 ple de l ajuntament de barcelona   ada 190902182736

zentauroepp49091359 barcelona 15 07 2019 ple de l ajuntament de barcelona ada 190902182736 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau,ha proposat aquest divendres que es posi fi al dièsel, ques’elimini el plàstic d’un sol ús plàstic d’un sol ús i per embalar l’aliment i que es limitin els vols, especialment d’aquells trajectes curts que tinguin una alternativa amb tren.

Notícies relacionades

Colau ha fet aquestes declaracions durant la cimera mundial de ciutats per l’emergència climàtica que se celebra a Copenhaguen. «Les ciutats liderem el canvi, però els estats tenen la capacitat legislativa per canviar les regles del joc globals», ha remarcat. Respecte al dièsel, Colau ha demanat una data límit clara i ràpida i va lamentar que «sembli tabú» demanar la restricció dels vols.

L’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, també s’ha mostrat partidària d’eliminar aquest tipus de combustible. «La principal causa de la contaminació de l’aire a les ciutats com París prové del cotxe i el dièsel. Si volem actuar cal limitar-ne l’entrada, reformar completament els carrers, donar més possibilitats als vianants, a la gent que utilitza les bicis, i és el que hem fet», ha afirmat Hidalgo.