Set infermeres de Nounats de la Vall d'Hebron, embarassades alhora

La seva fotografia, difosa pel cap de l'equip, s'ha convertit en un fenomen viral

a

a

1
Es llegeix en minuts

Set infermeres i tècniques auxiliars de la Unitat de Nounats de l’Hospital de la Vall d’Hebron estan embarassades i han posat en una fotografia que el seu cap ha penjat a Twitter.

«Tenim la solució per incrementar la natalitat [...]. Ara per ara és un brot de transmissió coneguda (set casos) però espero que es converteixi en una epidèmia. El problema serà substituir-les. ¡¡¡Animeu-vos-hi!!!», ha escrit en el seu perfil de Twitter Félix Castillo, cap de Nounats de Vall d’Hebron, que posa a la foto amb les set embarassades.

A la fotografia, presa per la cap de les infermeres, Marta Reche, i penjada a Twitter per Castillo, apareixen les set sanitàries ensenyant la panxa: Sandra Cristóbal (36 anys), Marta Moreno (41), Pili Cortés (31), Cristina Jiménez (34), Elena Balagué (47), Silvia Muñoz (32) i Ana Gros (37).

«Hi ha dies en què no és fàcil. Estàs cuidant un nadó de 24 o 25 setmanes, de vegades més petit que el que portes dins. I el mires i et mires. Buf. I li has de donar recolzament emocional a aquesta mare, i tens la panxa al mig, tu estàs bé i ella no», ha confessat a ‘La Vanguardia’ Sandra Cristóbal, infermera de l’UCI de nounats i que està en la setmana 36 de l’embaràs.

La més gran d’Espanya

Notícies relacionades

La Unitat de Nounats de l’Hospital de la Vall d’Hebron, en què treballen 178 professionals, és la més gran d’Espanya i atén actualment 45 nadons en risc greu entre cures intensives i semicrítiques; 24 més en boxes, preparats per donar-los l’alta; quatre en hospitalització amb la mare, i 12 més en hospitalització domiciliària.

Castillo ha reconegut en declaracions al diari barceloní que en 30 anys que fa que és a la Vall d’Hebron mai s’havia trobat amb una explosió d’embarassos com aquesta.