INICIATIVA d'èxit

Mercat de Mercats compleix 10 anys reivindicant la cultura gastronòmica de BCN

La fira tindrà lloc del 18 al 20 d'octubre a la plaça de la Catedral

Catorze paradistes i 12 restauradors mostraran els millors productes i plats locals

zentauroepp31570885 bcn mercat191010185250

zentauroepp31570885 bcn mercat191010185250

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fira Mercat de Mercats, que tindrà lloc del 18 al 20 d’octubre a la plaça de la Catedral de Barcelona, reivindica en el seu 10è aniversari la cultura gastronòmica i sostenible amb els millors productes dels mercats municipals de la ciutat. La iniciativa va néixer el 2010 en el marc del projecte europeu MedEmporion, liderat per Barcelona juntament amb Torí, Gènova i Marsella, dins del programa Med de la Unió Europea. El seu objectiu era estudiar i promoure el paper dels mercats a l’àrea mediterrània i en el desenvolupament econòmic, social i urbà.

L’èxit de la primera edició i la bona recepció per part de la ciutadania van propiciar la continuïtat de la fira, que s’ha convertit en el principal instrument de promoció dels mercats municipals, i dels seus valors: «la professionalitat dels paradistes i el producte de qualitat, saludable, de proximitat i sostenible».

La regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha explicat aquest dijous que Mercat de Mercats és «un regal que oferim cada any per a tots els ciutadans de Barcelona, que va començar com una activitat puntual, però que per l’èxit que va tenir s’ha convertit en una cita anual». Ballarín ha remarcat que fa uns dies «Barcelona ha sigut elegida capital mundial de l’alimentació sostenible per al 2021, i aquesta elecció és reconeixement del treball que fa la xarxa de mercats i els productors de proximitat».

14 paradistes i 12 restauradors

El producte de qualitat tornarà a ser el protagonista principal a la fira, que, segons ha anunciat la regidora, comptarà amb la presència de 14 paradistes de diferents mercats que oferiran els seus productes i 12 restauradors que elaboraran les seves creacions a partir d’aquests aliments. A més dels 14 paradistes, que provenen dels mercats de la BoqueriaConcepcióGalvanyGuinardóLessepsLa Mercè i Santa Caterina, el mercat allotjarà parades no alimentàries del mercat dominical del llibre de Sant AntoniSant Antoni Encants i el mercat dels Encants.

Notícies relacionades

A la tradicional zona Tapes de Mercat es podran degustar tapes d’alguns dels millors restauradors de la ciutat: Koy ShunkaQuim de la BoqueriaKiosko UniversalTapas 24Fonda EspañaCa la NuriPaella Bar BoqueriaXertaPetit Comité, a més de dos bars del mercat de la Boqueria (All Vegan Barcelona i Barra Perelló), així com Hofmann, que oferirà les postres dels 10 anys. Els restaurants oferiran dues tapes, una amb la qual van guanyar en les nou edicions anteriors el concurs de tapa més venuda i una altra de nova creació.

A l’espai Territoris i Productes del Món, diversos centres regionals mostraran el més típic de les seves àrees geogràfiques, en aquesta ocasió de Conca, Aragó, Astúries, Andalusia, Castella-la Manxa i Galícia. L’oferta gastronòmica es complementarà amb l’activitat de l’Aula de Mercat, on tindran lloc ponències i demostracions i que comptarà amb la participació de Carme RuscalledaEugeni de Diego (A Pluma), Domingo Castells (Hotel del Prado) o Sergi Palacín (The Alchemix).

Temes:

Mercats