12 jul 2020

Anar al contingut

Ciberdelinqüència

¿Teniu compte a Amazon? Compte amb aquest correu

Els Mossos alerten d'un fals correu que persegueix robar dades

Rosa Mari Sanz

FILE PHOTO The logo of Amazon is pictured inside the company s office in Bengaluru India April 20 2018 Picture taken April 20 2018 REUTERS Abhishek N Chinnappa File Photo

FILE PHOTO The logo of Amazon is pictured inside the company s office in Bengaluru India April 20 2018 Picture taken April 20 2018 REUTERS Abhishek N Chinnappa File Photo / Abhishek Chinnappa (REUTERS)

Nova alerta sobre ciberdelinqüència. Els Mossos han avisat a través de Twitter que circulen correus electrònics que no són més que un intent d’estafa en el qual se suplanta la companyia nord-americana de comerç electrònic Amazon. L’estafa en qüestió, com tots els del tipus ‘phishing’, persegueix robar dades per suplantar la identitat de les víctimes i accedir fonamentalment als comptes bancaris.

En aquest cas, es demana a l’usuari que reactivi el seu compte d’Amazon o en el termini de 24 hores se li anul·larà la subscripció. Per a això redirigeixen a una pàgina en la qual, si s’introdueixen les dades personals, els ciberdelinqüents les podran utilitzar amb finalitats delictives.

El recomanable, sempre, és no obrir correus d’usuaris desconeguts que no s’hagin sol·licitat. El millor, eliminar-los directament i no contestar en cap cas. A més, sempre és necessari tenir precaució al punxar en enllaços i descarregar fitxers adjunts de correus, tot i que siguin de contactes coneguts.

La plataforma Amazon, a la seva pàgina d’atenció al client, té un apartat en què ofereix consells sobre aquest tipus d’estafes. Per a més informació, consulteu aquí.