Cs obre la batalla contra el PSC amb la seva censura fallida i altres notícies que has de saber avui

palco-rc

palco-rc

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar al corrent de l’actualitat:

1) Ciutadans obre la batalla electoral contra el PSC per una moció fracassada. Roldán afirma que els socialistes són «còmplices» de l’independentisme, i Iceta es defensa carregant contra els taronges per incentivar una mesura condemnada al fracàs. La moció al Parlament s’ha convertit en un míting de Ciutadans contra Sánchez


2) La Generalitat Valenciana premia l’enterrador dels afusellats de Paterna. Leoncio Badía va donar sepultura a milers de republicans assassinats, i va donar pistes a les seves famílies perquè trobessin els cossos 70 anys després.


3) Trump dona carta blanca a Turquia per intervenir a Síria contra els kurds. La Casa Blanca assegura que no s’involucrarà en la imminent operació turca a la frontera. El Pentàgon comença a retirar les seves tropes del nord-est de Síria, en plena allau de crítiques a la decisió del president.


Notícies relacionades

4) El Vaticà castiga el jesuïta que va abusar de dos germans. El capellà Pere Sala confessa i escriu a les seves víctimes: «Us demano perdó pels moments en què la meva conducta va ser impròpia d’un educador» Jordi i Oriol de la Mata no accepten les disculpes, consideren insuficients les mesures i reiteren que la institució «ho sabia»


5) David Gallego, segona destitució a Primera. L’Espanyol comunica la decisió de prescindir del tècnic per «reconduir la situació actual» a la Lliga. La directiva es posa en mans de Pablo Machín, l’exentrenador del Girona, el qual va portar a Primera Divisió, i Sevilla.