Batet: «Després de la sentència cal abordar la crisi territorial», i altres notícies d'avui

081019 batet ep / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar al corrent de l’actualitat:

1) Meritxell Batet, presidenta del Congrés i cap de llista del PSC per a les eleccions generals, assegura en una entrevista amb EL PERIÓDICO que «després de la sentència [de l’1-O] cal abordar la crisi territorial». La dirigent socialista insta l’independentisme a «començar de veritat a oferir solucions» i a assumir que «la desobediència, la unilateralitat i el dret d’autodeterminació condueixen a un atzucac».


2) Barcelona preveu una pujada de l’IBI d’un 5,4% de mitjana el 2020. El govern de Colau compta rebre 43 milions més per l’impost, que elimina els límits. Es contempla que les terrasses paguin més per ocupació pública i que també pugin les àrees verda i blava.


3) El consolat de l’Uruguai a Barcelona es nega a entregar a una nena de 7 anys al seu pare després que una jutge de Viella retirés la custòdia a la mare i obligués a deixar-la a la seu consular perquè després la recollís el progenitor, denunciat per la seva exparella per abusos sexuals a la menor i maltractaments a la dona.


Notícies relacionades

4) Johnson demana a la UE una pròrroga sobre el ‘brexit’. El primer ministre britànic evitaria d’aquesta forma incomplir la llei aprovada per evitar una sortida dura. Downing Street desmenteix, alhora, que es retardi la data per materialitzar la sortida.


5) El Liceu celebra els 20 anys de la seva reconstrucció amb una versió futurista de ‘Turandot’, dirigida per Franc Aleu, un geni de la imatge vinculat a La Fura dels Baus. La programació de l’emblemàtic teatre barceloní es modernitza amb el fitxatge d’Àlex Ollé com a assessor artístic.