INVESTIGACIÓ OBERTA

Trets a Susqueda per delimitar l'escena del doble crim

Els Mossos intenten determinar si l'autor dels assassinats va poder disparar des de la platja dels xinesos

susqueda

susqueda

2
Es llegeix en minuts
ACN

Les investigacions del doble crim al pantà de Susqueda, perpetrat el 24 d’agost del 2017 continuen. Aquest divendres, els Mossos d’Esquadra han tornat al lloc dels fets per intentar delimitar l’escena dels assassinats del Marc i la Paula, els joves d’Arenys de Munt i Cabrils que van trobar la mort en aquest paratge quan anaven a fer una excursió en caiac. Carles Magentíen llibertat des del desembre del 2018, és el principal sospitós.

Els Mossos han arribat al pantà de Susqueda acompanyats d’una comitiva judicial i dels advocats de la defensa i de l’acusació per fer aquesta nova prova. Els agents han disparat diversos trets per intentar delimitar l’escena del crim. Els investigadors situen el lloc dels assassinats a la Rierica ,però aquest divendres han disparat des de l’anomenada platja dels xinesos, lloc on va aparèixer, enfonsat, el vehicle en què viatjaven el Marc i la Paula.

Els agents han recreat la seqüència que han relatat diversos testimonis: tres trets, un crit i un quart tret. Ocupant els llocs on el 24 d’agost del 2017 hi havia els testimonis s’han col·locat lletrats de l’Administració de justícia per comprovar què se sentia des d’aquests punts. Aquesta prova servirà per comprovar si els trets es van poder fer des de la platja dels xinesos.

El cas del doble crim de Susqueda serà jutjat per un tribunal popular. Fins aleshores el principal sospitós, Carles Magentí, està en llibertat.  El tribunal de la Secció Quarta de l’Audiència de Girona va acordar el desembre del 2018 la seva excarceració prèvia retirada del passaport i sota la prohibició de sortir d’Espanya fins que s’acabi el procés. També l’obliga a comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes –o el següent hàbil– davant del jutjat de Santa Coloma de Farnés que instrueix el cas. 

Ara per ara, l’arma del crim no s’ha trobat. La fiscalia no descartava tornar a buscar-la al pantà. Malgrat tot, s’ha requerit la Guàrdia Civil que acrediti si el processat, que ja va ser condemnat per assassinar la seva anterior dona el 1997 amb una escopeta, té permís d’armes. Altres proves reclamades són que s’interrogui més persones de l’entorn de Magentí per conèixer els seus costums i caràcter.

Notícies relacionades

Les declaracions de testimonis, les imatges de les càmeres del pantà i la declaració del detingut fan creure als investigadors que Magentí va coincidir a la platja de la Rierica amb la parella del Maresme, que havia anat per fer-hi una excursió en caiac. I que entre les 11.20 i les 11.26 d’aquest 24 l’agost els va matar a trets.