LES CLAUS DEL DIA

Mobilitzacions per l'aniversari de l'1-O i altres notícies d'avui

whatsapp-image-2019-10-01-at-075442

whatsapp-image-2019-10-01-at-075442

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les notícies que has de conèixer avui per estar al corrent de l’actualitat:

1. Catalunya viu aquest dilluns el segon aniversari del referèndum de l’1-O en un clima de crispació després de l’empresonament de CDR i a l’espera de la sentència del Tribunal Suprem. L’independentisme ha convocat una sèrie de mobilitzacions per a aquesta jornada i una vaga general per a l’11-O. Jordi Cuixart i Jordi Sànchez insten a l’article ‘La llavor de la llibertat’ a no caure en la violència ni en la resignació. Seguim en directe l’evolució d’aquesta jornada.


2. En clau política, Torra fractura la cúpula d’Interior abans de la sentència de l’1-O i força la dimissió del director de Mossos, Andreu Joan Martínez. La notícia es produeix poc després que la policia catalana elevés el nivell d’alerta per risc de disturbis.


3. La Xina celebra el 70è aniversari de la República Popular. I ho fa amb la recepta oposada al que va defensar Mao. El pragmatisme ha sigut el motor de l’auge econòmic del país asiàtic


Notícies relacionades

4. La contra del dia: ‘Fugir de Síria cap a la guerra’. El nostre corresponsal Adrià Rocha Cutiller relata la història de Narses Demirjyan, sabater armeni a Síria, que va fugir del seu país uns anys abans que esclatés la guerra. Es va mudar a l’Alt Karabakh, un lloc on el conflicte mai acaba.


5. Jornada de Champions. El Madrid s’enfrontarà avui al Bruges sense Bale ni JamesEl Barça espera recuperar Messi per al partit davant de l’Inter de dimecres.