CAS DE LA LISTERIOSI

La jutge envia a presó el gerent de Magrudis i un dels seus fills

49533121 59

49533121 59

2
Es llegeix en minuts
Agencias

La jutge d’Instrucció número 10 de Sevilla ha ordenat la presó provisional, comunicada i sense fiança per algerent de Magrudis, José Antonio Marín, i per al seu fill gran, Sandro, a qui la fiscalia atribueix un delicte contra la salut pública, tres homicidis per imprudència greu, diversos avortaments i lesions pelbrot de listeriosi associat als seus productes carnis.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA), la jutge ha deixat en llibertat provisional un altre dels fills del gerent, Mario Marín, després que hagués prestat declaració, amb l’obligació de comparèixer al jutjat els dies 11 i 25 de cada mes.

El també germà de l’administrador únic de Magrudis –empresa que va comercialitzar la carn entatxonada La Mechá, que ha donat positiu per listèria– és propietari d’una altra empresa domiciliada a una «nau contigua» a l’esmentada companyia i que no compta amb registre sanitari, segons ha denunciat aquest dimarts l’organització de consumidors Facua, personada en la causa judicial.

200 afectats

Els tres detinguts, que es trobaven sota custòdia de la Guàrdia Civil, han passat aquest dijous a disposició del Jutjat d’Instrucció número 10 de Sevilla, organisme judicial que ha iniciat una investigació per aclarir si hi ha responsabilitat penal davant l’alerta sanitària per listeriosi, que ha afectat més de 200 persones i ha provocat tres morts, per prestar declaració.

Entorn de les dues de la tarda ha entrat en seu judicial Mario Marín, el germà de l’administrador únic de Magrudis, i una vegada ha culminat la seva declaració davant la jutge, cap a les 14.25 hores, el seu germà Sandro Marín ha entrat per prestar declaració. Posteriorment, serà davant la presència de la magistrada, el pare de tots dos i propietari de Magrudis, José Antonio Marín.

Notícies relacionades

Es pot recordar que efectius de la Unitat Central Operativa Mediambiental (Ucoma) van detenir dimarts passat aquestes tres persones juntament amb dos responsables més de Magrudis després del precinte i el registre de la nau industrial d’aquesta societat comercial per ordre del Jutjat d’Instrucció número 10 de Sevilla. Posteriorment, fonts de l’Institut Armat van indicar a Europa Press que, a última hora de la tarda d’aquest dimarts passat, es va deixar en llibertat aquests altres dos detinguts.

Segons van informar fonts del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil a Europa Press, la detenció d’aquestes cinc persones s’ha produït una vegada s’han acabat els registres d’aquesta nau industrial, ubicada al polígon industrial El Pino de Sevilla, així com de dues vivendes –una de José Antonio Marín i una altra d’un familiar– situades en Dos Hermanas.

Temes:

Listeriosi