l'empresa ho sabia

La carn La Mechá de Magrudis va donar positiu en listèria al febrer

Un jutjat de Sevilla investiga si hi ha responsabilitat penal davant de l'alerta sanitària per listeriosi

producto7601

producto7601

1
Es llegeix en minuts

El grup Laboratorios Microal SCL ha remès al Jutjat d’Instrucció número 10 de Sevilla, organisme que ha iniciat una investigació per aclarir si hi ha responsabilitat penal davant de l’alerta sanitària per listeriosi, que ha afectat a més de 200 persones i ha provocat tres morts, un informe que reflecteix que una mostra d’un lot de carn La Mechá de l’empresa Magrudis va donar positiu en listèria el febrer passat.

Segons han informat fonts judicials a Europa Press, l’informe remès, que ha sigut admès per avançar en la investigació per la jutge d’instrucció Pilar Ordóñez, indica que es va avisar «en temps i forma» a Magrudis de la contaminació dels seus productes pel bacteri ‘Listeria monocytogenes’, tal com ha indicat aquest divendres el diari ‘ABC’.

De fet, a la interlocutòria d’admissió a tràmit de la querella interposada per Facua-Consumidores en Acción contra Magrudis i els seus responsables, al qual va tenir accés Europa Press, la magistrada indica que aquest informe, que va ser aportat el 10 de setembre, s’uneixi a les diligències d’investigació i que se n’entregui una còpia als agents de la Unitat Central Operativa de Medi Ambient (UCOMA) de la Guàrdia Civil, organisme encarregat de la investigació.

Delicte contra la salut pública

S’ha d’apuntar que el jutjat va admetre a tràmit la querella de Facua quan els fets denunciats podien ser constitutius d’un delicte contra la salut pública i lesions. D’aquesta manera, s’han iniciat diligències per aclarir els fets i discernir si se cita com investigat als responsables de Magrudis.

Per la seva part, Facua ha indicat que aportarà documentació perquè la investigació inclogui també els delictesd’avortament i homicidi, sense perjudici d’altres que es poguessin determinar al llarg de la instrucció de la causa.

Notícies relacionades

D’una altra part, la Junta d’Andalusia s’ha presentat aquest dijous passat al jutjat d’instrucció com a acusació particular contra l’empresa Magrudis, tal com va anunciar el conseller andalús de Salut i Família, Jesús Aguirre, que va criticar que la falta d’«autocontrol» d’aquesta empresa va obligar a decretar una alerta sanitària per listeriosi.

«No han fet els deures, no han funcionat com havia de funcionar i ens vam veure obligats a activar una alerta sanitària», va indicar Aguirre en declaracions als periodistes, i va remarcar que ja no queda cap afectat pel brot ingressat a laUCI.

Temes:

Listeriosi