AL DESERT DE NEVADA

Centenars de fans dels extraterrestres se citen per assaltar l'Area 51

Pretenen envair aquesta instal·lació militar i alliberar els presumptes alienígenes que hi estan captius

area51

area51 / BRIDGET BENNETT (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Centenars d’entusiastes delsovnisi la vida extraterrestre s’han concentrat en les últimes hores al desert de Rachel (Nevada) per assistir aquest divendres 20 de setembre a l’assalt de l’Area 51, una instal·lació de la Força Aèria dels EUA per veure i alliberar els presumptes extraterrestres que hi estan captius. El que va començar fa uns mesos com una broma a Facebook sota el nom d’Area 51 Storm s’ha convertit en un esdeveniment multitudinari que podria acabar malament, ja que l’Exèrcit ja ha advertit que no permetrà l’entrada il·legal de civils a la seva base de proves.

L’Area 51 és un terreny militar situat en ple desert de Nevada, a 240 quilòmetres de Las Vegas, que des de fa anys, a causa del secretisme que l’envolta, ha estat immers en un halo de misteri que ha donat peu a nombroses teories extravagants. Una afirma que allà s’hi van traslladar les restes d’una suposada nau extraterrestre que s’hauria estavellat a Roswell, a Nou Mèxic, el juliol de 1947. La mateixa base, l’existència de la qual va reconèixer per primera vegada la CIA el 2013, no està classificada com una àrea secreta, però totes les investigacions i operacions que s’hi fan estan considerades com a màxim secret.

L’esdeveniment té atabalats i preocupats els 54 habitants de Rachel, la localitat més pròxima a l’Area 51, que compta amb tot just quatre negocis i un hostal. L’última estació de gasolina a Rachel va tancar el 2006, de manera que els que vulguin arribar allà hauran d’omplir els dipòsits dels seus vehicles a Alamo, a 80 quilòmetres de distància. L’hostal de Rachel està complet des de fa setmanes, igual que els hotels d’Alamo.

Notícies relacionades

El cap de policia del comtat de Lincoln, Kerry Lee, viu amb preocupació l’afluència massiva de visitants en una zona no especialment turística: «Ens podríem espavilar amb unes 1.000 persones, però amb grans dificultats. Que el cel ens protegeixi si en venen 5.000. Això duplicaria la població de tot el comtat», ha dit. El juliol passat,dos milions de persones es van apuntar a Facebook a l’esdeveniment.

Des de dijous, els visitants han començat a arribar i a muntar campaments improvisats als voltants de l’Area 51. És el cas de Nicholas Bohen i Cayla McVey, que han arribat des de Los Angeles amb prou menjar per aguantar una setmana a la zona.  De fet, hi ha tota una sèrie d’actes previstos, com ara concerts, per als pròxims dos dies.