La Marina dels EUA confirma que aquests vídeos d'ovnis són reals

Demana que no es conclogui que aquests «fenòmens aeris no identificats» són extraterrestres

01-gimbal-the-first-official-uap-footage-from-the-usg-for-public-release / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Marina dels EUA ha reconegut que tres vídeos que mostren uns objectes voladors no identificats són reals, tot i que ha demanat que no es conclogui que són objectes extraterrestres. El portaveu de la Marina Joe Gradisher ha assenyalat que són «fenòmens aeris no identificats» i ha posat èmfasi en el fet que no saben què són.

En aquest sentit, Gradisher ha insistit que el fet que els EUA admetin la veracitat dels vídeos no significa que els vídeos mostrin extraterrestres, o que la Marina nord-americana suggereixi que això és el que són. Només significa que els «fenòmens aeris no identificats» (terminologia que utilitza la Marina) són objectes que no es poden identificar.

Els vídeos en qüestió els va difondre l’Acadèmia d’Arts i Ciències Cap a les Estrelles entre el desembre del 2017 i el març del 2018, tot i que van ser gravats per càmeres de l’Exèrcit el 2004 i el 2015. Els clips, d’imatges militars desclassificades, mostren uns objectes allargats i ràpids capturats per sensors infrarojos. 

Aquests són, per ordre, els tres vídeos la veracitat dels quals ara ha confirmat els EUA.

A dos dels vídeos se senten les converses de dos pilots de combat nord-americans intentant explicar el que estan veient.

Notícies relacionades

El portaveu de la Marina Joe Gradisher ha assenyalat que es tracta de «fenòmens aeris no identificats» que es donen amb freqüència durant els entrenaments dels pilots. Ha apuntat que aquesta terminologia s’utilitza perquè els pilots descriguin «albiraments, observacions d’aeronaus, objectes no autoritzats o no identificats que s’han observat entrant o operant a l’espai aeri de camps d’entrenament controlats per militars».

 Gradisher ha explicat que l’objectiu d’admetre la veracitat dels vídeos respon al fet que els pilots informin de les «incursions» que vegin.  «Són incursions freqüents en els nostres entrenaments. Representen un risc de seguretat per als nostres pilots i les nostres operacions. Durant molts anys, els nostres militars no van informar d’aquestes incursions a causa de l’estigma sobre la terminologia i sobre les teories del que poden ser», ha explicat Gradisher en declaracions a la CNN.