Nou recurs

Assis obrirà a Barcelona un edifici per atendre només dones sense sostre

L'edifici, situat al districte de Sarrià-Sant Gervasi, estarà a punt el setembre del 2020

zentauroepp49914059 mujeres sin hogar assis190918122612

zentauroepp49914059 mujeres sin hogar assis190918122612

1
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz

Assís Centre d’Acollida, un dels referents a Barcelona en el recolzament a persones sense llar, ha emprès la construcció d’un nou recurs pioner en el model d’atenció a les dones sense sostre de la capital catalana. L’edifici, que portarà el nom de Llar Rosario Endrinal, en homenatge a la dona que uns nois van cremar viva el 2005 mentre dormia en un caixer una matinada de desembre, estarà situat al districte de Sarrià-Sant Gervasi i oferirà 10 allotjaments distribuïts en quatre plantes. 

La previsió, segons ha informat l’oenagé que dirigeix Jesús Ruiz aquest dijous, és que aquest nou recurs obri les portes el setembre del 2020

«La nostra intenció és la d’acompanyar les dones sense llar en el seu procés de construir una nova vida autònoma des d’una perspectiva de sumar juntes», explica la responsable del programa Dones amb Llar de l’entitat, Elena Sala. L’atenció a les dones serà individual i especialitzada, ambun itinerari personalitzat que treballarà diferents eixos en funció de cada cas, continua.

Així quedarà l’edifici

Cada vegada més dones

Assís, expliquen des de l’entitat, vol oferir així una resposta adequada a les necessitats de les 117 dones que, segons la  Xarxa d’Atenció a Persones sense Llar (XAPSLL), es troben malvivint als carrers de Barcelona. 

Notícies relacionades

Durant el 2018, aquesta entitat ha proporcionat atenció i acompanyament a 1.700 persones, unes 13% de les quals són dones, xifra que ha anat en augment. L’oenagé ha constatat un increment del 30% del nombre de dones que han demanat ser ateses al centre durant els dos últims anys

La posada en marxa de la construcció de l’edifici ha sigut possible pel finançament a càrrec de la fundació privada Fundació Casa Família Sant Josep Oriol, i la cessió durant 50 anys, per part de l’Ajuntament de Barcelona, del terreny on serà construït.