28 febr 2020

Anar al contingut

gota freda

El director general d'Emergències de Múrcia cessa per haver-se'n anat al teatre en plena DANA

L'alt càrrec va passar una vetllada festiva el divendres 13, quan la regió es trobava en alerta roja

Lola García

El director general d'Emergències de Múrcia cessa per haver-se'n anat al teatre en plena DANA

Pablo Ruiz Palacios, director general d’Emergències de la Regió de Múrcia, ha cessat aquest dimarts en el seu càrrec, segons acaba de comunicar el Govern regional, tal com informa ‘La Opinión de Murcia’, diari del grup Prensa Ibérica.

La seva vetllada del divendres 13 de sopar al Parlamento Andaluz i al Teatro Romea quan Múrcia estava, per primera vegada en la seva història, en alerta roja pels fenòmens adversos de la DANA, li ha costat el lloc.

Una matinada de riuades, trons i pluges torrencials que va deixar pas a una altra jornada amb més precipitacions, més inundacions i desallotjaments de persones en diferents punts de la comunitat autònoma, on treballaven a preu fet els serveis d’emergència amb recolzament de voluntaris i representants públics.

Després que aquesta redacció li preguntés, l’encara director general d’Emergències va descartar dimitir i va considerar que abandonar la seva responsabilitat al Servei d’Emergències el dia més crític dels que s’han viscut en els últims anys a la regió no era una cosa transcendent. «Va ser un error que no es torna a repetir. A tota hora vaig estar pendent del telèfon i vaig ser localitzable sempre», va assegurar. 

Un dia després que aquest diari forcés Ruiz Palacios a donar explicacions, el seu partit a la regió no ha sigut capaç de mantenir al càrrec aquest dirigent, que va ser de número u en les llistes de Cs al Senat i no va aconseguir sortir elegit. Fonts pròximes al partit han confirmat que ha sigut des de la direcció general de la formació taronja on s’ha decidit que sigui substituït Pablo Ruiz Palacios, en contra de l’actitud mantinguda al principi per la direcció regional, que defensava que aquests eren «assumptes del Govern».