SENSE RELACIÓ AMB EL BROT D'ANDALUSIA

Un home de 62 anys mor a Cantàbria per listeriosi

Les autoritats assenyalen que el mort no havia consumit carn contaminada

a

a

1
Es llegeix en minuts
Efe / Santander

Un home de 62 anys, diagnosticat de listeriosi, ha mort aquesta nit a l’Hospital Sierrallana de Torrelavega (Cantàbria), un cas que no té cap relació amb el brot originat a Andalusia ja que no va consumir carn contaminada.

La Conselleria de Sanitat informa en una nota de premsa que l’home va ingressar per un quadre febril i presentava múltiples patologies greus, cosa que “ha condicionat una evolució desfavorable del pacient”.

Fonts d’aquest departament assenyalen a Efe que a l’hospital li van fer les pertinents anàlisis i va donar positiu en listeriosi.

La Direcció General de Salut Pública destaca que aquest cas “no té cap relació amb el brot de listeriosi originat a Andalusia pel consum de carn entatxonada”.

Transmissió alimentària

Salut Pública explica que la listeriosi és una malaltia infecciosa la principal via de transmissió de la qual és alimentària, per contaminació d’aliments elaborats en els quals s’hagués produït alguna alteració en la producció, com un inadequat tractament tèrmic, una errada en la cadena de fred o defectes d’envasament i transport.

Notícies relacionades

La Direcció General afegeix que en la majoria dels casos es tracta d’una infecció lleu i que amb freqüència “passa desapercebuda per a la població sana”.

Les formes més greus (sèpsia i meningitis), afecten pacients pluripatològics i immunodeprimits, cosa que condiciona que en algunes ocasions, en els últims anys, s’hagi registrat alguna mort en pacients amb aquesta malaltia.