'Challenge'

Múrcia tanca diverses piscines pel repte viral de defecar-hi

El desafiament va començar amb casos aïllats a la Comunitat Valenciana, però a l'arribar l'agost s'ha estès a altres comunitats, com Andalusia, Madrid i Catalunya

zentauroepp39716317 imatge general de la piscina municipal de gardeny de lleida 180802120348

zentauroepp39716317 imatge general de la piscina municipal de gardeny de lleida 180802120348 / Estela Busoms

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nou repte viral està fent-se visible a les piscines de tot el país. Va començar com uns casos aïllats a la Comunitat Valenciana, però a l’arribar l’agost s’ha començat a entreveure en altres comunitats, com ara Andalusia, Madrid i Catalunya. No obstant, ha sigut a Múrcia on sembla que ha fet impacte. 

El repte com a tal s’allunya dels cànons del seu gènere en aquesta nova reinvenció. Ja és necessariempassar canyella a cullerades, llançar-se aigua gelada o buscar fotos originals. Aquesta vegada tan sols es tracta de defecar en piscines. 

Davant la sorpresa d’alguns i el fàstic d’altres, aquest nou repte consisteix a entrar a una piscina a la nit i deixar la naturalesa actuar. Encara no s’ha trobat ningú in fraganti, però les proves són fàcilment identificables. 

Més enllà de la broma

Notícies relacionades

Com ha destapat el mitjà ‘La Verdad’,quatre piscines de La Manga del Mar Menor han hagut de ser clausurades a causa dels efectes del 'challenge'. Les piscines han de mantenir per llei una sèrie de condicions de salubritat i acidesa de l’aigua. Quan s’executa el desafiament, les seves restes deixen una flora microbiòtica a l’aigua que obliga els propietaris a tancar i tractar la piscina durant 24 o 48 hores. 

Segons ha pogut contrastar el diari murcià, nombrosos veïns s’han vist obligats a estar diversos dies sense piscines comunitàries per aquesta raó, cosa que ha enrarit l’ambient als apartaments de la zona.