A SEVILLA

Una dona de 90 anys, primera morta pel brot de listeriosi

La víctima estava ingressada a l'hospital Virgen del Rocío després d'ingerir carn entatxonada de la marca La Mechá

La Generalitat descarta casos de contaminació a Catalunya

zentauroepp36171572 hospital virgen del rocio de sevilla190819142909

zentauroepp36171572 hospital virgen del rocio de sevilla190819142909

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una dona de 90 anys s’ha convertit en la primera víctima mortal del brot de listeriosi detectat a Andalusiabrot de listeriosi detectat a Andalusia, segons ha informat aquest dimarts el director de la unitat d’infecciosos de l’hospital Virgen del Rocío i portaveu de la Junta d’Andalusia José Miguel Cisneros.

Segons ha explicat en roda de premsa, la difunta havia consumit carn entatxonada de la marca La Mechá, origen d’aquest brot, i formava part del "grup de risc" de pacients afectats per aquesta patologia, segons Cisneros.

114 malalts

El nombre total d’afectats per listeriosi a Andalusia ascendia a les 20 hores d’ahir, última dada oficial, a 114 malalts, 34 més que el dia anterior. D’aquests malalts, 53 estan hospitalitzats, 18 d’ells són embarassades i dos, nadons nounats.

Notícies relacionades

Aquest dimarts, la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, ha confirmat que des del passat 16 d’agost està decretada l’alerta sanitària a escala nacional pel brot de listeriosi que s’ha registrat en diversos punts d’Andalusia per la carn entatxonada La Mechá, i que també s’ha estès a Extremadura, amb un cas confirmat i quatre més de sospitosos.

Dos casos sospitosos han sigut detectats a Catalunya en dos pacients que van rebre la carn d’un familiar que va venir a visitar-los. Els dos malalts ja han sigut donats d’alta.