JA VA PASSAR L'ESTIU PASSAT

Alarma pels «macrobotellons marins» a la Costa Brava

Costes anuncia que instal·larà boies ecològiques per evitar festes com la que el cap de setmana passat va reunir 40 barcos a la zona de Cap Roig

ajpalafrugell-aquesta-gent-t-perms-per-fer-aquesta-festa-a-cala-masoni-hem-trucat-a-mo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una macrofesta a bord d’unes 40 embarcacions privades a la Cala d’en Massoni, un espai protegit als peus dels Jardins de Cap Roig, ha portat la plataforma ecologista Salvem El Golfet a advertir els ajuntaments de Palafrugell i Mont-ran d’aquest tipus d’activitats.

Segons aquest col·lectiu, dissabte passat, 10 d’agost, va tenir lloc un "botellon marí" a la zona, que suposa una repetició del que ja es va denunciar davant d’aquests dos consistoris gironins el juliol del 2018.

Els ecologistes temen que aquestes trobades es converteixin "en una moda" i reiteren que la Cala d’en Massoni i la veïna piscina natural coneguda com a la Banyera de la Russa es troben en espais de protecció que formen part de la Xarxa Natura 2000.

La festa del cap de setmana passat s’hauria organitzat a través de les xarxes socials, i sense notificar-ho a les administracions locals. Es va convocar a través d’un compte d’Instagram, @aberlofarra, on es demanava a la gent que arribés al paratge a partir de la una del migdia, amb "ganes de festa i carregats de gintònics".

Boies ecològiques per impedir-ho

Notícies relacionades

Salvem El Golfet va reclamar que s’impedís el pas a la zona amb boies, mentre que l’Ajuntament de Palafrugell, assegura l’associació, els va remetre un pla d’usos del litoral que està pendent d’aprovació.

Finalment, el subdelegat del Govern espanyol, Albert Bramon, ha consensuat amb els ajuntaments de Palafrugell i Mont-ran posar boies ecològiques d’ancoratge a les cales de la Banyera de la Russa i la d’en Massoni, segons ha avançat el 'Diari de Girona'. Bramon ha detallat que aquesta mesura es pren per evitar que es produeixin aquestes festes, i, en cas que hi hagués un conat, permeti a la Guàrdia Civil actuar "amb celeritat"