DESPRÉS DEL VETO EUROPEU

Apple i Google suspenen les gravacions dels seus assistents de veu

Siri convertirà l'opció en voluntària després del primer veto europeu als registres de converses

dsc2366

dsc2366 / MONICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Apple acaba d’anunciar aquest divendres que suspèn les gravacions aleatòries del seu assistent de veu Siri destinades a millorar el funcionament del sistema d’intel·ligència artificial. El moviment estratègic arriba després que aquest dijous Google també anunciés la suspensió de les gravacions que feia el seu Google Assistant almenys durant tres mesos pel primer veto europeu.

L’organisme de protecció de dades d’Hamburg (Alemanya) va anunciar aquest dijous que prohibia a Google gravar les converses que realitzava el seu Google Assistant i els obria una investigació després de diverses denúncies d’usuaris que van veure com l’assistent de veu, que funciona en el telèfon mòbil i en dispositius de control de la llar gravava converses privades sense permís.

Notícies relacionades

Google, en el marc del procediment alemany, va admetre que així era, i que ho feien per millorar el funcionament del seu sistema de transcripció, però es va comprometre a paralitzar aquestes accions almenys durant tres mesos des d’aquest 1 d’agost, el temps que prescrivia l’Autoritat de Protecció de Dades d’Hamburg per investigar si hi ha hagut vulneració de la privacitat dels usuaris. 

Apple s’ha sumat de ‘motu proprio’ a la paralització de les gravacions per, afirmen en un comunicat, "analitzar el sistema en profunditat". L’empresa s’ha compromès a fer que aquesta opció sigui voluntària i "que l’usuari decideixi si vol participar o no en la millora del servei".

Temes:

Google Apple