ACOMPANYAT PER LA GUÀRDIA CIVIL

L'home que va llençar una nevera per la muntanya, obligat a recollir-la

L'individu, que treballava per a una empresa de residus, s'enfronta a una multa de 45.000 euros

L'empresa ha sigut denunciada per una «gestió irregular continuada» dels electrodomèstics

nevera car 1200

nevera car 1200

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'home quees va gravar llençant una nevera per la muntanya a Almeria ha tornat al lloc del delicte. I ho ha fet, acompanyat per laGuàrdia Civil, perrecollir l'electrodomèstici tornar a pujar-lo, pendent amunt. Molts a les xarxes han volgut veure-hi justícia poètica. Els agents l'han gravat envídeoi ho han difós.

Així com llençar la nevera pendent avall li va resultar una tasca molt fàcil -una empenta i prou-, aquesta vegada l'individu ha suat per pujar l'electrodomèstic. Ha necessitat una corda i ajuda d'un altre company. I tot i així, les ha passat magres a causa de del terreny abrupte, sorrenc i ple de roques. A diferència del que va passar en el vídeo que l'home va difondre, en aquesta ocasió no li han quedat forces per riure.

L'home, que per a més inritreballava en una empresa de gestió de residusde Olula del Río, s'enfronta a una possible sanció de fins a 45.000 euros. Segons el sindicat AUGC, l'individu ha sigut acomiadat de l'empresa.

El tinent delSepronade la Comandància d'Almeria, Sergio López, ha explicat que l'individu, després de ser identificat dilluns, va reconèixer els fets, es va mostrar col·laborador i va portar els agents al lloc on va llençar el frigorífic. «Se'n penedeix», ha dit el portaveu de l'institut armat, que ha detallat que l'home va argumentar que pensava «que això havia sigut un abocador de tota la vida i podia llençar-hi tot aquest tipus d'aparells electrònics». El fet és que aquest tipus d'accions suposen una infracció de laLlei de Residus, amb sancions greus de 900 a 45.000 euros, i en cas de tractar-se de residus perillosos de 9.000 als 45.000, a més de la responsabilitat de l'empresa.

L'empresa, denunciada

De fet, la Guàrdia Civil no només ha denunciat l'home, sinó també l'empresa. Després d'identificar l'individu i comprovar que el vehicle que portava anava a nom d'unaempresa distribuïdora d'electrodomèstics", van posar el focus en l'empresa, al tenir aquesta «una responsabilitat tant com per la supervisió de control del treballador com per una gestió irregular continuadad'aquests residus».

La investigació ha permès descobrir l'existència d'«irregularitats continuades en el temps respecte als residus». «En aquest moment l'empresa disposa de més de 70 aparells que estan indegudament emmagatzematsi gestionats, s'inicien les actuacions administratius per infraccions a la llei de residus i es continua la investigació per si hi pogués haver alguna responsabilitat en l'àmbit penal», ha explicat López.

Notícies relacionades

Els agents van constatar a més que a l'empresa no hi havia cap contenidor per dipositar electrodomèstics i que des de feia 10 anys no hi haviacap justificantd'entrega d'aquests electrodomèstics a cap gestor autoritzat. 

El portaveu de la Guàrdia Civil ha recordat que aquest tipus d'aparells «poden contenir elements perillosos com gasos perjudicials per a la capa d'ozó i que una emissió continuada pot comportar danys perjudicials per al medi ambient».