A ALMERIA

L'home que es va gravar llançant una nevera a la muntanya treballava en una empresa de residus

La Guàrdia Civil denuncia la firma i investiga si ha incorregut en un delicte mediambiental

La companyia no ha pogut aportar justificants de l'eliminació dels electrodomèstics

denuncia / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’home que es va gravar llançant una nevera a la muntanya i va difondre el vídeo en el qual, entre rialles, afirmava estar "reciclant", és un treballador d’una empresa de gestió de residus d’aparells elèctrics i electrònics d’Olula del Río (Almeria). La Guàrdia Civil ha aixecat acta de la infracció i ha denunciat l’empresa. A més, ha transcendit ara que l’individu, mesos abans, es va gravar tirant una rentadora per un barranc. 

Els agents de la Policia Judicial continuen, a més, la investigació per determinar si l’empresa podria haver estat incorrent al llarg dels últims 10 anys en un presumpte delicte mediambiental, segons ha informat la Comandància.

L’actuació es va iniciar arran de l’aparició a les xarxes socials d’un vídeo en el qual un individu llançava un frigorífic per un pendent en una muntanya pública de la comarca de l’Almanzora

La Guàrdia Civil va identificar ràpidament l’individu així com la furgoneta que apareixia en el vídeo, i que és un vehicle de l’empresa ara investigada. Els agents van comprovar, igualment, que, després de la viralització de les imatges, els electrodomèstics ja havien sigut retirats del medi natural.

Cap justificant en 10 anys

En la inspecció a l’empresa, ubicada a Olula del Río, la Guàrdia Civil va comprovar que unes 50 rentadores es trobaven emmagatzemades al pati exterior d’un magatzem entre vegetació seca, i uns 20 frigorífics, sota sostre, tots sense haver sigut eliminats.

Els agents van constatar, així mateix, que a l’interior de l’empresa no hi havia cap contenidor per dipositar electrodomèstics. Els propietaris no van ser capaços d’aportar cap justificant d’entrega de residus a un gestor autoritzat durant 10 anys d’activitat.

Notícies relacionades

Per tot això els agents van aixecar acta informant tant la persona que va llançar l’electrodomèstic pel pendent de la muntanya com el propietari de l’empresa que es remetran les actuacions a la Delegació Territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible d’Almeria per incompliment de la llei de residus i terres.

Els agents de la Guàrdia Civil continuen la seva investigació amb la finalitat de determinar si s’està davant d’un delicte mediambiental recollit als articles 325 o 326 del Codi Penal, actuació integral en la via administrativa i penal que realitzen els agents com a Policia Judicial Específica Mediambiental.