Segona investidura fallida per a Pedro Sánchez i altres notícies que has de saber avui

240719 investidura2 16-9 ep vid 25 200236 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Pedro Sánchez fracassa en el debat d’investidura. El candidat del PSOE ha perdut la segona votació perquè Unides Podem finalment s’ha abstingut. Els morats i els socialistes no han aconseguit tancar un acord de govern de coalició. Sánchez ha afirmat que "no tira la tovallola" i ha anunciat noves negociacions amb el PP, Cs i PodemSi no hi ha investidura abans del 23 de setembre, es convocaran noves eleccions. La pregunta del dia: ¿Què creu que passarà al setembre?


2) L’acció del’home trenca els cicles climàtics dels últims 2.000 anys i l’onada de calor asfixia el centre d’Europa. Tres estudis demostren que l’escalfament global actual és l’únic fenomen planetari i unificat. A Espanya les temperatures baixen avui entre 4 i 10 graus.


3) El Govern espanyol destina 98 milions d’euros a millorar la seguretat a Rodalies. La inversió, que aprova aquest divendres el Consell de Ministres, permetrà licitar la instal·lació del sistema de comunicació intel·ligent ERTMS a les línies R4 Nord i R2 Sud. Aquest sistema hauria evitat el xoc mortal del febrer passat a la línia de Manresa.


Notícies relacionades

4) El Banc Central Europeu manté els tipus d’interès en els mínims històrics en els quals els va situar el març del 2016, però apunta que els tipus continuaran al nivell actual o, i aquí és on hi ha la novetat, "en nivells inferiors" almenys fins al primer semestre del 2020.


5) El Ballet Nacional Sodre fa una relectura d’'El Quixot’. L’obra, que es representa aquesta nit alFestival de Peralada, està escrita per Blanca Li a partir de partitures originals d’autors que es van inspirar en Cervantes o en el folklore espanyol, com ara Debussy, Ravel o Rimski-Kórsakov. "Volia fer una cosa allunyada del Quixot clàssic", ha explicat a Barcelona Blanca Li.