La investidura encara la recta final al límit i altres notícies que has de saber avui

zentauroepp49172054 pedro sanchez190722121642

zentauroepp49172054 pedro sanchez190722121642 / OSCAR DEL POZO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) La investidura encara la recta final al límit. Els negociadors del PSOE i Podem es reuniran avui per provar d’arribar a un acord de cara a la segona votació de dijous. El partit d’Iglesias ha demanat competències en política fiscal i ocupació i Calvo obre la porta que Montero sigui vicepresidenta. Segueixil’evolució de les negociacions el minut. La pregunta del dia: ¿Creu que Sánchez serà investit aquest dijous?


2) Boris Johnson agafa avui el relleu de Theresa May com a primer ministre del Regne Unit. El polèmic dirigent, defensor del 'brexit', ha sigut elegit líder dels 'tories’ amb el recolzament de l’ala més radical del partit conservador. La carrera política de Johnson està plena d’incidents i despropòsits.


3) Barcelona pretén iniciar la unió del tramvia el 2021. L’alcaldessa Ada Colau ha aprovat l’estudi informatiu per part de l’Autoritat del Transport Metropolità  (ATM). Després d’aquest tràmit, al setembre començaran les negociacions sobre el model de gestió per, si tot va bé i després de la licitació, iniciar les obres al principi del 2021.


Notícies relacionades

4) Deliveroo perd el seu primer macrojudici a Madrid. El Jutjat Social número 19 de la capital espanyola dona la raó a la Seguretat Social i considera acreditat que els 'riders' són falsos autònoms, per la qual cosa la relació de més de 500 repartidors hauria de ser d’assalariats.


5) Continua l’alerta per calor a Catalunya. Barcelona, Tarragona i Girona mantenen l’alerta amb avís groc per calor. A Lleida les temperatures seran més extremes i s’activa l’alerta taronja. De cara al cap de setmana, les temperatures baixaran a Catalunya i arribaran de nou les pluges.