A Huelva

Un altre 'cas Nadia': una mare i una filla van estafar els teleespectadors amb un familiar malalt

Les arrestades van aconseguir que les víctimes els aportessin donacions de 500.000 euros

Una persona en cadira de rodes.

Una persona en cadira de rodes. / MARC SÁNCHEZ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut a Huelva una mare i la seva filla per sol·licitar ajut econòmic en un programa de televisió amb l’objectiu de cobrir les despeses de la malaltia del seu marit i que, presumptament, van acabar estafant 500.000 euros a diverses persones que van ajudar amb donacions. L’estada recorda el 'cas Nadia', la nena amb una malaltia rara, ja que els seus pares es van enriquir mitjançant enganys amb 402.000 euros aconseguits a través de donacions.

En el nou cas sobre el qual ha informat aquest dimarts la Policia, la mare, que s’identificava amb el nom de Loli, va aparèixer en un programa de televisió el 2014 acompanyada pel seu marit, que es trobava en cadira de rodes a conseqüència d’un accident de motocicleta que li havia provocat una paràlisi cerebral. La dona demanava ajut econòmic per adquirir un caminador i costejar un teràpia especial per al seu marit.

Després de rebre les donacions de diversos espectadors, les arrestades van elaborar un pla amb la intenció de continuar obtenint nous ingressos d’aquestes mateixes persones, segons ha informat Direcció Superior de Policia de Madrid.

Per a això, "van inventar una sèrie d’històries" amb les quals generaven un "sentiment de pena" i amb una "elaborada xarxa de mentides" van arribar a estafar 375.000 euros a una sola persona, la principal víctima dels fets.

Nous ingressos

La investigació dels agents va començar aquest mateix any després de rebre la denúncia d’una senyora que creia haver sigut víctima d’una estafa. En la seva denúncia explicava queva accedir a donar importants quantitats de dinersa aquesta família per ajudar-los en les seves necessitats d’adquirir un caminador i de dur a terme una teràpia especial.

La investigació ha identificat que aquestes circumstàncies sobre la malaltia eren certes, tot i que la dona, al veure que estaven aconseguint quantitats de diners que superaven les que necessitaven, va traçar un pla per continuar rebent més diners.

D’aquesta manera, van idear una sèrie d’episodis "ficticis" i, gràcies a ells, van fer creure a les víctimes que els diners recaptats eren insuficients per fer front a les despeses que la malaltia originava.

A més, per mantenir la història, les detingudes van fer creure a les víctimes que diverses persones que formaven part de la"dramàtica història" havien mort, entre elles, el marit de la ideòloga del pla. També van fingir la mort d’altres familiars i d’un presumpte nounat de la filla que hauria tingut d’una violació i van sol·licitar noves donacions.

Posteriorment, van argumentar les seves víctimes que una de les morts s’havia produït per diverses negligències mèdiques, per la qual cosa van crear les figures d’uns jutges i advocats que, suposadament, els farien recuperar els diners de les donacions mitjançant vies legals i per això rebrien un important rescabalament econòmic.

Notícies relacionades

Després de l’anàlisi del principal compte bancari en el qual rebien donacions, es van trobar 500.000 euros, els quals van ser transferits a un altre compte. Tant la dona del malalt com la filla de tots dos van ser detingudes en una localitat de Huelva i van ser posades a disposició de l’autoritat judicial. També han sigut investigades tres persones més per col·laboració en aquesta estafa.

 

Temes:

Estafes