Anar al contingut

Mansió del terror

A la venda la casa on la Família Manson va culminar la cadena assassinats

Malgrat el seu macabre passat més de 70 persones han mostrat interès per la propietat

Efe / Ana Milena Varón

A la venda la casa on la Família Manson va culminar la cadena assassinats

La casa de Los Angeles on l’anomenada Família Manson va culminar el 1969 la seva sèrie d’assassinats està a la venda per dos milions de dòlars, però, malgrat que aquest passat macabre podria arribar a espantar potencials clients, més de 70 persones han mostrat interès per la propietat.

El pròxim 10 d’agost es compleixen 50 anys des que Charles Manson, un dels assassins en sèrie més famosos del segle XX, i la seva secta van escollir la casa de Leno i Rosemary LaBianca per cometre l’últim atac a la sagnant cadena d’assassinats que va commocionar llavors la societat nord-americana abans de ser detinguts.

Una nit abans, quatre membres del grup, comandat pel mateix Manson, van anar a la casa del director de cine Roman Polanski i la seva dona, Sharon Tate, on van matar la coneguda actriuembarassada de vuit mesos i mig, i quatre persones més.

Poques hores després, Manson va arribar amb tres dels seus seguidors a la casa del matrimoni LaBianca, ubicat, irònicament, al barri Los Feliz i va ordenar apunyalar la parella.

Renovada al llarg d’aquests anys

Tot i que ha sigut renovada al llarg d’aquests anys i actualment té una paret d’alts arbustos que protegeix la finca de la mirada de curiosos i veïns, el venedor de la casa, ubicada al 3311 Waverly Drive, no té problema en ocultar la sinistra història de la propietat.

L’agent de béns arrels Robert Giambalvo, encarregat de la venda, va explicar a la revista 'Rolling Stone' que ha informat el públic que la propietat és coneguda com la casa La Bianca, i recomana a cada persona que "faci la seva investigació" sobre el que hi ha passat.

Almenys 70 persones han trucat a l’agent en els pocs dies que fa que la casa –d’estil espanyol– està a la venda per 1.988.800 dòlars, va explicar Giambalvo.

El venedor va advertir que no tots els interessats han passat el procés de selecció establert, ja que abans de poder visitar la propietat construïda el 1922 han de demostrar que tenen la capacitat financera per adquirir-la.

Unes dues desenes de compradors haurien passat aquest escrutini, i la majoria d’ells van néixer després dels macabres esdeveniments del 1969, va explicar Giambalvo a la publicació.

Als turons de Hollywood

La vivenda de dues habitacions amb piscina, jacuzzi i sauna al pati del darrere està ubicada als turons de Hollywood i és descrita pel venedor a l’anunci com una "rara oportunitat" de ser propietari d’una casa amb "impressionants vistes".

Els actuals amos van comprar el predi de 2.873 metres quadrats el 1998, i ara es preparen per retirar-se, per la qual cosa van decidir posar en venda la propietat, una decisió que per casualitat coincideix amb els 50 anys de la cadena d’assassinats.

Manson, Charles 'Tex' Watson, Patricia Krenwinkel i Leslie van Houten van ser acusats i sentenciats per la mort de la parella LaBianca.

En el judici es va establir que Manson va ordenar els assassinats però va abandonar la casa abans que els seus tres deixebles matessin la parella.

A més d’emmordassar i apunyalar en repetides ocasions els LaBianca, els integrants de la Família Manson van utilitzar la sang de les seves víctimes per escriure a les parets i el refrigerador missatges que feien referència al culte, igual com el que van fer a la casa de Tate i Polanski.

Un lloc "màgic"

Però Giambalvo va dir a la revista que la propietat de Los Feliz és un lloc "veritablement màgic".

La descripció del venedor de la casa que una vegada va ser dels LaBianca contrasta amb la demolició el 1994 de la propietat on Tate i els seus amics van ser assassinats, i fins i tot els amos van aconseguir canviar la direcció assignada al terreny en el seu intent per esborrar tota relació amb la Família Manson, enjudiciada el 1970.

Manson va ser condemnat a pena de mort el 1971 però la seva condemna va ser commutada a cadena perpètua després que Califòrnia abolís per primera vegada la pena capital.

El 2017, el famós criminal va morir als 83 anys en un hospital de Califòrnia.

Mentrestant Van Houten, la integrant més jove de la secta i convicta per l’assassinat dels LaBianca, està a la presó, després que el governador Gavin Newsom li negués el juny passat la llibertat condicional.

La Família Manson i els seus assassinats formen part de la nova cinta del director Quentin Tarantino, 'Once upon a time... in Hollywood’, que s’estrena divendres i dues setmanes abans que es compleixi mig segle d’aquests estremidors crims. 

Temes: Assassinats