ordre d'arrest internacional

Un home, detingut a Vigo després de desaparèixer amb la seva filla de 10 anys

Feia més de dos mesos que el pare i la menor, que inicialment no volia tornar amb la seva mare, estaven escapats

zentauroepp3079499 foto aerea de  la ria de vigo y la zona franca de citroen  g190722194458

zentauroepp3079499 foto aerea de la ria de vigo y la zona franca de citroen g190722194458 / XURXO LOBATO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un home de nacionalitat portuguesa ha sigut detingut a Vigo en virtut d’una ordre d’arrest internacional per suposadament haver segrestat el 12 de maig la seva filla, que ja ha sigut tornada a la seva llar. 

Segons ha recollit la Policia Nacional en un comunicat, els fets han tingut lloc aquest cap de setmana en un hotel del carrer Lepanto, on es va interceptar aquest home, sobre el qual pesava una Ordre Europea de Detenció.

D’acord amb una denúncia interposada el maig passat, aquest individu s’havia presentat al domicili de la seva exparella, on va agafar la seva filla de 10 anys i, després de pujar-la a un vehicle, va fugir. Des d’aquesta data, no s’havia tornat a tenir informació de cap dels dos.

Aquest cap de setmana els agents han localitzat aquest home quan anava acompanyat de la seva filla i, a més, van identificar a l’altre costat de l’hotel un vehicle amb matrícula portuguesa sobre el qual constava una denúncia d’apropiació indeguda. Aquest automòbil havia sigut llogat pel pare a Galícia, tot i que no havia sigut recuperat malgrat haver sigut vist en diferents punts de la comunitat.

Tornada a casa

Posteriorment, s’ha trasllat la menor a dependències policials i, des d’allà, a un centre de menors de la ciutat. A més, s’ha contactat amb el grup que investigava el cas a Portugal, pertanyent a la Policia Judiciària amb base a Porto.

Notícies relacionades

La mare de la nena, que resideix a Braga, s’ha desplaçat a Vigo per recollir-la, tot i que la menor no volia marxar amb ella, per la qual cosa l’entrega s’ha demorat.

Mentrestant, el detingut ha prestat declaració per videoconferència des de les dependències judicials de Vigo. Així mateix, a instàncies del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de Madrid, ha ingressat a la presó d’A Lama fins que ha sigut entregat a les autoritats policials lusitanes.