AL PORT DE BARCELONA

La lentitud de la justícia afavoreix una xarxa que robaven contenidors

L'Audiència de Barcelona aplica als 15 condemnats l'atenuant de dilacions indegudes

Entre els imputats hi ha un sergent de la Guàrdia Civil i empleats del recinte portuari

zentauroepp48944636 barcelona 05 07 2019   econom a   el govern de la generalita190717192721

zentauroepp48944636 barcelona 05 07 2019 econom a el govern de la generalita190717192721

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La lentitud de la justíciaa l’hora d’investigar a una organització que va robar contenidors alport de Barcelonael 2009 i el 2019 ha permès que als integrants d’aquesta trama, entre ells unsergent de la Guàrdia Civil i empleats del recinte, se’ls imposin penes més petites de les que es demanaven inicialment, de fins a 17 anys de presó. El tribunal de l’Audiència de Barcelona que els va jutjar ha hagut d’aplicar als 15 condemnats l’atenuant “molt qualificat” de dilacions indegudes. D’aquesta manera, han sigut castigats amb penes entre els sis mesos de presó i tres anys i vuit mesos de presó per delictes variats, des de l’associació il·lícita, al robatori i a la falsificació. Nou acusats han sigut absolts.

La complexa investigació desenvolupada pels Mossos es va iniciar després del robatori d’un camió d’una empresa de transport a la zona portuària. El vehicle estava carregat amb material informàtic d’un valor superior al milió d’euros. Arran dels seguiments i de les vigilàncies, així com la intervenció de telèfons dels membres de la xarxa, es va detectar l’existència d’una “organització estructurada”, segons la sentència, que es dedicava a sostreure mercaderia valuosa carregada en contenidors emmagatzemats a la terminal de càrrega Tercat.

Contactes xinesos

Notícies relacionades

Un dels capitostos, Jorge H., ja mort, rebia dels seus contactes xinesos o de compradors de mercaderia il·lícita la dada del contenidor que es pretenia sostreure. Tant ell com la seva mà dreta, Eneko M., donaven l’avís a dos estibadors perquè el localitzessin, alhora que alertaven el sergent de la Guàrdia Civil, Santiago V., i dos treballadors de cabina perquè el dia del robatori deixessin sortir el camió.

El carregament el treien dels vehicles en naus de Cornellà, Rubí i l’Hospitalet de Llobregat. Després, es tornava el contenidor al seu lloc amb el precinte, però ple de sorra o aigua per simular el pes. La banda va robar productes de perfumeria, material informàtic i tabac, tot i que en la majoria de casos es desconeix exactament el material sostret al no haver pogut ser interceptada.

Temes:

Ports