Quan exercia a Alcalá de Henares

Omella declara per falsificació de documents per apartar un sacerdot

El religiós que l'ha denunciat va ser apartat de l'Església per trencar presumptament el celibat i haver tingut un fill, una cosa que nega

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
Efe

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha assegurat que està "content" i confia "que tot anirà bé" després de declarar aquest divendres davant del jutge, investigat per falsificar documents privats d’un sacerdot per expulsar-lo de l’Església.

El sacerdot que ha denunciat Omella va ser apartat de l’Església per trencar presumptament el celibat i haver tingut un fill, cosa que el capellà nega.

Omella ha declarat aquest divendres al jutjat d’instrucció número 10 de Barcelona a la Ciutat de la Justícia i en una breu atenció als mitjans ha assegurat que confia en la justícia i que "la jutge ha entès bé de què es tractava".

Querellat

Omella ha assistit als jutjats en qualitat de querellat arran de la denúncia presentada per un capellà que va ser expulsat del sacerdoci per la Congregació del Clergat del Vaticà a finals del 2017 per "inobservança" del celibat i concepció i posterior naixement de prole".

L’excapellà, que no ha fet declaracions a la premsa, nega els fets dels quals el va acusar l’Església i que presumptament va cometre quan exercia a la diòcesid’Alcalá de Henares (Madrid) i al·lega que la seva expulsió del sacerdoci li ha causat perjudicis morals i econòmics.

La diòcesi d’Omella

Si bé els fets van succeir en una altra diòcesi, quan l’Església va procedir a la seva expulsió el sacerdot es trobava a la diòcesi d’Omella, i va ser aquest que li va comunicar que se l’apartava del magisteri.

Notícies relacionades

Tot i que va ser la Congregació per al Clergat del Vaticà que va apartar el capellà, l’exsacerdot acusa Omella de falsedat en document privat perquè diu que no va enviar a Roma el seu escrit de defensa amb una acta notarial de la mare de la criatura i una prova de paternitat que, assegura, documenta que no és el pare.

Davant d’aquestes acusacions, Omella ha assistit avui a la fase d’instrucció prèvia i ha respost a les preguntes de la jutge "provant de dir la veritat i res més que la veritat", ha assegurat.