Ha sigut detingut

La noia assassinada pel seu marit a Burgos també era maltractada pel seu cunyat

La Guàrdia Civil ha detingut el germà de l'assassí confés de la dona, de 28 anys

Tots dos podrien estar exercint la mateixa violència contra les dues filles de la víctima

guardiacivil

guardiacivil

3
Es llegeix en minuts
Efe

La Guàrdia Civil ha detingut el germà de l’autor  de Monika A.A., de 28 anys, aquest dilluns al municipi burgalès de Salas de los Infantes, com a presumpte autor d’un delicte de violència masclista contra la seva cunyada.

Els dos homes, de nacionalitat búlgara, exercien la violència verbal i física contra la víctima de forma habitual a la llar, i per això tot el que passava quedava en un pla íntim i, pel que sembla, no ho sabien més persones, segons ha informat a Efe el sotsdelegat del Govern a Burgos, Pedro de la Fuente.

El subdelegat ha afegit que hi ha indicis que els dos germans, que passaran en les pròximes hores a disposició judicial, també podrien estar exercint la mateixa violència contra les dues filles de la dona, totes dues menors d’edat. 

Minut de silenci 

Posteriorment i en declaracions als periodistes després d’una concentració en la qual s’ha guardat un minut de silenci per condemnar aquest crim, De la Fuente ha explicat que el cunyat de la víctima era “continuador” de la violència masclista que exercia quan el seu germà no era a casa.

Tot i que no ha volgut donar detalls perquè hi ha menors implicades i també perquè s’ha decretat el secret de sumari, ha insistit que tot passava “en la intimitat de la llar” i aquesta violència la patien més membres de la família.

De la Fuente ha fet una crida a les persones de l’entorn de domicilis on sospitin que s’estan produint aquesta mena de situacions perquè les denunciïn i aconseguir així que no quedin impunes o impedir que arribin a situacions irreversibles, tal com ha passat amb Monika A.A..

Aquesta dona, de nacionalitat búlgara, va ser apunyalada aquest dimarts per la seva parella a dins de la casa on vivien després de l’incendi  que es va registrar el 28 de juny passat i que ara es torna a investigar després que en un primer moment s’hagués arxivat.

Atesa amb vida

Monika A.A. va ser atesa encara amb vida al carrer d’una punyalada profunda al pit. La Guàrdia Civil investiga si va saltar des de la vivenda per fugir de la seva parella, va caure o va ser empesa pel seu agressor, que poc després es va entregar i va confessar que era l’autor de l’agressió.

La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha confirmat aquest dimarts que l’assassinat de Monika A.A. és un crim masclista, el número 28 d’aquest any i el 1.004 des que van començar a registrar-se les estadístiques l’any 2003.

En el que portem de 2019 també un menor ha sigut assassinat pel seu pare, i ja són 19 els menors que han quedat orfes per la violència masclista aquest any.

De les 28 dones assassinades, només quatre havien denunciat l’agressor, el 14,28 %. A més, es continuen investigant els casos de Romina Celeste, assassinada a Lanzarote a començaments d’any, i el de Lisbete, de 29 anys, morta a Ayamonte (Huelva). 

Més de 1.000 dones assassinades

Des del 2003, 1.004 dones han sigut assassinades per les seves parelles o exparelles. A més, són 28 els menors assassinats pels seus pares o les parelles o exparelles de les seves mares des del 2013, any en què van passar a formar part de les estadístiques, i 250 més han quedat orfes des d’aleshores.

Notícies relacionades

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha condemnat el crim i ha assegurat que l’Executiu no pararà fins a acabar amb aquesta xacra.

"La #ViolenciaMachista s’ha cobrat, de nou, la vida d’una dona, aquesta vegada a Burgos. Es deia Monika, tenia dues filles menors d’edat. No pararem fins a acabar amb aquesta xacra. Ho hem de fer junts i juntes i ho hem de fer immediatament. Tot el meu recolzament a la seva família i amistats", ha escrit Sánchez en el seu compte de Twitter.