Festa a Pamplona

Segon 'encierro' de Sant Fermí: un ferit per una cornada en una veloç carrera

Els Cebada Gago han protagonitzat moments de perill a Pamplona

encierro / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els perillosos toros de la ramaderia gaditana de Cebada Gago han protagonitzat un segon ‘encierro’ de Sant Fermí fugaç en què, segons el primer comunicat mèdic, han deixat un ferit per una cornada  a l’esquena i tres persones traslladades amb traumatismes.

Amb el paviment mullat per la tempesta caiguda aquesta matinada i amb menys corredors que ahir diumenge, la carrera ha durat 2 minuts i 23 segons amb moments d’emoció, per la velocitat que des de la sortida dels corrals de Santo Domingo han imprès els esquellers i han seguit els toros.

Puntuals a les 8.00 hores amb les campanades de l’església de San Cernin, després d’uns escassos segons d’incertesa, el ramat ha sortit encapçalat pels mansos i ha enfilat la costa de Santo Domingo fins a arribar als primers mossos, que l’han trobat compacta i encapçalada per un manso.

Diverses caigudes

Bastant agermanats, tot i que amb alguna cornada alta cap a la dreta per part d’un dels ‘cebadas’, han completat el primer tram de l’‘encierro’, en què s’han registrat caigudes i un mosso ha resultat envestit per un esqueller i després trepitjat per tot el ramat.

Amb algunes caigudes de corredors a la plaça de l’Ajuntament, igual que en el tram de Mercaderes per la velocitat de la carrera i del terra humit, el ramat ha salvat net el revolt de l’Estafeta, sense arribar a tocar la tanca cega que la delimita, amb la qual cosa encara agrupat ha avançat la primera part d’aquest carrer.

Notícies relacionades

A poc a poc els toros i mansos han començat a estirar-se i a configurar una distribució que ha permès als mossos repartir-se davant de les banyes, amb quatre esquellers i un toro al capdavant seguits per un altre toro solt, un dels seus germans darrere amb un manso, i amb els tres últims toros tancant el grup.

En aquesta disposició han passat el tram de Telefónica i el carreró i han arribat a la plaça, on el coet final que avisa que el ramat és als corrals ha sonat als 2 minuts i 23 segons de l’inici de l’‘encierro’.