la festa de Pamplona

Un ferit de cornada i alguns contusionats al primer 'encierro' dels Sanfermines

Els toros de Puerto de San Lorenzo han generat diversos moments de perill durant el recorregut

zentauroepp48970957 a steer hits revellers during the first running of the bulls190707090845

zentauroepp48970957 a steer hits revellers during the first running of the bulls190707090845 / JON NAZCA

2
Es llegeix en minuts

La ramaderia de Salamanca Puerto de San Lorenzo ha protagonitzat el primer ‘encierro’ dels Sanfermines 2019 que ha resultat ràpid i emocionant, amb moments de perill i diversos ferits, almenys un d’ells per banya de toro, segons el primer comunicat mèdic facilitat al Complex Hospitalari de Navarra. Tot i que inicialment des dels serveis assistencials instal·lats al recorregut Creu Roja havia informat que hi havia dos ferits per cornada, posteriorment, des de l’hospital el subdirector del CHN, Tomás Belzunegui, ha comunicat el trasllat de tres corredors, un amb ferida de cornada i dos amb politraumatisme cranial.

Amb moltíssims corredors al carrer perquè el primer ‘encierro’ de les festes ha coincidit en diumenge, els braus han partit puntuals a les vuit del matí dels corrals de Sant Domingo per completar el recorregut en 2 minuts i 41 segons.

La caiguda d’un toro a la part final del carrer Estafeta ha trencat el grup i ha generat els moments més perillosos al quedar-se endarrerit i tornar sobre els seus passos en el tram de Telefónica, fins que els corredors han aconseguit reconduir-lo i guiar-lo fins a la plaça, on ja havia entrat la resta del ramat.

Els de Puerto de San Lorenzo han abandonat els corrals amb un toro vermell al capdavant al costat dels toros guia i així ha anat agafant velocitat als primers metres de la pujada de Santo Domingo, seguit per la resta dels seus germans, uns dels quals ha relliscat i ha caigut però sense més conseqüències, al reincorporar-se ràpidament.

Pilot estirat

Una mica més estirats però junts han arribat a la plaça Consistorial, que han travessat a gran velocitat, igual que el carrer Mercaderes, per arribar fins al revolt de l’Estafeta, que han superat sense caure, però fregant la paret, cosa que ha contribuït que el ramat s’estirés. Això ha afavorit les carreres dels mossos en aquest tram, en què un toro negre ha pres la davantera i ha depassat el vermell que fins aleshores anava al capdavant.

Notícies relacionades

Un altre toro negre s’hi ha afegit i juntament amb els toros guia han obert un petit buit amb la resta del ramat que ha quedat definitivament trencat al caure al terra al final d’aquest carrer un toro negre, que ha finalitzat la carrera en solitari.

En aquests últims metres s’han viscut moments de tensió a l’arremetre el toro contra alguns corredors i donar-se la volta, cosa queha obligat els més experimentats a intervenir per reconduir-lo a la plaça, on segons abans havien accedit els seus germans.

Temes:

Sant Fermí