Lluita amb dos ferits davant un centre de menors migrants a Calella

L'alcaldessa assegura que un hotel "no és el millor lloc" per acollir els nois

Els Mossos investiguen la baralla que va tenir lloc divendres davant el centre de la DGAIA

zentauroepp48962132 soc calella190706185643

zentauroepp48962132 soc calella190706185643

2
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen una baralla que va tenir lloc davant un centre de menors migrants de la Generalitat. En realitat, és un centre provisional situat a l’hotel Marisol, a Calella (Maresme), des de fa almenys un parell de mesos. La policia catalana confirma que hi va haver dues persones ferides lleus. L’alcaldessa, Montserrat Candini, va recriminar ahir al Govern que un hotel turístic no és el lloc més idoni per acollir els joves, segons va declarar a Ràdio Calella. 

Després de l’atac ultra al centre de menors migrants del Masnou, divendres passat un grup de persones d’ètnia gitana es van manifestar davant l’hotel on viuen 60 menors migrants a Calella. Es van enfrontar contra alguns menors migrants que hi viuen. Els crits i insults van arribar a les mans i dues persones van resultar ferides. De fet, el SEM va haver de traslladar quatre ambulàncies i els Mossos estan investigant els aldarulls. No obstant, es desconeix si les víctimes són nens tutelats o manifestants.

Ahir, en declaracions a Ràdio Calella, l’alcaldessa va insistir a no criminalitzar el col·lectiu. “Els ‘menes’ representen el 8% de l’incivisme entre els joves de la seva edat que hi ha a la ciutat”, va explicar. No obstant, Candini va defensar que l’hotel no és el “millor lloc” per allotjar els joves. Aquest equipament el gestiona la cooperativa Eduvic. És la mateixa empresa gestora dels centres del Masnou, situat en un alberg, i els de Castelldefels i Canet, en cases de colònies, que han patit atacs a l’interior. Va explicar a aquest diari que l’hotel és una “solució provisional” davant la incapacitat de trobar places en altres municipis.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que hi ha un ‘escrache’ i una baralla a l’hotel Mirasol de Calella, on viuen els menors. El dia 22 de juny també hi va haver una baralla multitudinària, arran d’un suposat furt d’un menor a membres de la comunitat gitana. En aquell moment el ple municipal de Callela va aprovar crear un grup de coordinació entre la cooperativa Eduvic, la Guàrdia Urbana, els Mossos i els veïns, en què cada dia s’informaria de la situació al centre i els voltants.

Durant el dia d’ahir, l’equip professional del centre temia la possibilitat que, igual que va passar al Masnou, grups organitzats es personessin a les portes de l’hotel. Per aquesta raó, van buidar el recinte i es van emportar els nois a passar el dia al Tibidiabo. Alhora, el veïnat va convocar una protesta antiracista que es va desenvolupar sense incidents.

Temes:

Calella Menas