MESURA PREVENTIVA

La Generalitat torna a activar l'avís per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya

Una nova massa d'aire càlid d'origen africà està elevant els nivells de pols en suspensió

De moment, no s'adopten mesures per restringir el trànsit de vehicles

zentauroepp47136725 barcelona 26 02 2019 elevedo indice de contaminacion en la c190424134503

zentauroepp47136725 barcelona 26 02 2019 elevedo indice de contaminacion en la c190424134503 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat ha tornat a activar aquest dissabte l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya per l’entrada d’una nova massa d’aire càlid d’origen africà. Aquest front arrossega partícules de pols en suspensió, cosa que ha fet augmentar els nivells de partícules PM10.

Segons informa la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, les previsions indiquen que la situació atmosfèrica es mantindrà estable, cosa que dificultarà que les partícules contaminants, que afecten sobretot persones amb problemes respiratoris, es puguin dispersar.

De moment, només informar

L’avís preventiu, fase prèvia a un possible episodi ambiental, comporta informar la ciutadania perquè prioritzi el transport públic. A més, els plafons lluminosos de les principals carreteres indicaran que el nivell de contaminació és elevat i es notificarà a les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos. També es recomanarà als municipis que aturin o redueixin les obres que puguin aixecar pols.

Notícies relacionades

Territori informa, així mateix, que divendres es va superar el valor límit diari per a les partícules PM10 en dos punts de mesuratge, Manresa (Bages) i Juneda (Garrigues), i no es descarta que aquest dissabte torni a passar. La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat, acaba la nota, farà un seguiment diari dels nivells i valorarà si és necessari activar un episodi de contaminació per partícules –que no comporta restriccions de vehicles–, o bé desactivar l’avís preventiu.