Violador condemnat

El guàrdia civil de 'La manada' perd la condició de militar

Guerrero ja no és agent de l'institut armat des que va ser la resolució de l'alt tribunal va ser ferma la fallada de l'alt tribunal, tot i que les retribucions econòmiques les mantenia

zentauroepp44050834 manada guerrero180629174112

zentauroepp44050834 manada guerrero180629174112 / Raul Caro

1
Es llegeix en minuts
Efe

Antonio Manuel Guerrero, un dels membres de 'La manada’, condemnats pel Tribunal Suprem a 15 anys de presó per violació, ha perdut la condició de guàrdia civil i militar de carrera, segons publica aquest dijous el Butlletí Oficial del Ministeri de Defensa. 

La resolució, que firma el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, remarca que Guerrero "enquadrat a efectes de règim interior a la Comandància de Còrdova perd la condició de guàrdia civil i de militar de carrera de la Guàrdia Civil" en virtut de la interlocutòria de la secció 2a de l’Audiència Provincial de Navarra del 29 de juny del 2019 que trasllada la resolució del Tribunal Suprem.

El passat 21 de juny, el Suprem va elevar de 9 a 15 anys de presó la condemna als cinc membres de ‘La manada’ al considerar els fets ocorreguts als Sanfermines del 2016 com un delicte continuat de violació i no un abús sexual amb prevalença, tal com van fer dos tribunals anteriors. 

Guerrero no és agent de l’institut armat des que la resolució de l’alt tribunal va ser ferma, tot i que les retribucions econòmiques les ha mantingut fins avui. Contra la resolució és possible un recurs d’alçada davant del sotssecretari de Defensa. 

Un altre dels cinc condemnats, el militar Alfonso Jesús Cabezuelo, ja havia sigut expulsat de l’Exèrcit

Agència EFE

Notícies relacionades

Temes:

JUSTÍCIA

Temes:

La Manada