exhumació de Franco

L'arquebisbe de Toledo critica el Govern per haver carregat contra el nunci vaticà "No es pot amenaçar"

El també primat d'Espanya, Braulio Rodríguez, considera "impresentables" les declaracions de Calvo

TO02. TOLEDO, 10/08/2011.- El arzobispo de Toledo y primado de España, Braulio Rodríguez, durante la rueda de prensa que ofreció hoy para presentar los actos organizados por su diócesis con motivo de la Jornada Mundial de la Juventud que se desarrollará la próxima semana en Madrid. EFE/Ismael Herrero

TO02. TOLEDO, 10/08/2011.- El arzobispo de Toledo y primado de España, Braulio Rodríguez, durante la rueda de prensa que ofreció hoy para presentar los actos organizados por su diócesis con motivo de la Jornada Mundial de la Juventud que se desarrollará la próxima semana en Madrid. EFE/Ismael Herrero / ISMAEL HERRERO (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’arquebisbe de Toledo i primat d’Espanya, Braulio Rodríguez, ha qualificat d’"impresentable" la resposta de la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, a les declaracions del nunci del Vaticà, Renzo Fratini, que va afirmar que l’Executiu espanyol pretén "ressuscitar Franco" amb la seva exhumació. Sobre aquesta qüestió ha demanat "no donar més voltes a una cosa que va passar fa més de 40 anys", ja que el país "té problemes més grans".

Per això, Rodríguez ha assenyalat que "no es pot amenaçar", amb referència a quan Calvo va anunciar a la cadena SER, després de les declaracions del nunci a Europa Press, que el Govern enviaria una queixa formal al Vaticà per la "ingerència" de Fratini.

Notícies relacionades

En aquest sentit ha afegit que la manera de reaccionar de la vicepresidenta del Govern és "antiquada", ja que, segons el seu parer, a qui s’"amenaça" és als ciutadans i a totes les persones que formen part de l’Església.

A més, Rodríguez ha assenyalat que Espanya té problemes que "són molt greus", i per això ha advocat per no estar "donant voltes sempre a una cosa que va passar fa més de 40 anys", ja que convé tenir en compte l’esforç que van fer els ciutadans perquè hi hagués una "reconciliació veritable" a Espanya després de la dictadura.