BALANÇ DE LA NIT DE REVETLLA

Sant Joan sense incidents greus a Catalunya

Els Bombers atenen 1.175 incendis i els centres d'urgències reben 243 persones amb cremades i traumatismes

video 3519307 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La revetlla de Sant Joan, la nit més curta de l’any i una de les més festives, ha acabat sense incidentsgreus a tot Catalunya. Els Bombers de la Generalitat han atès 1.175 serveis entre les vuit del vespre de diumenge i les vuit del matí de dilluns, majoritàriament a l’àrea metropolitana de Barcelona. La majoria de les comunicacions estaven motivades per petits incendis en contenidors o matolls a la via pública, o per molèsties a persones al carrer, majoritàriament per música i soroll.

video 3519308 / periodico

Els incendis en mobiliari urbà (578) i a la vegetació (432) han sigut els serveis més demandats, segons fonts del cos de bombers de la Generalitat, que destaquen la crema de cinc motos al carrer de Palmeroles de Roses –han afectat els cables elèctrics de la façana d’un edifici, el fum va acabar entrant a les vivendes i sis persones no van poder dormir a casa seva– i la crema de tres contenidors al carrer d’Aribau de Sant Cugat del Vallès, entre d’altres.

Els dos incendis més destacats han tingut lloc a Plans de Sió (Segarra), on han cremat 7,8 hectàrees de matolls i troncs, i a Palafolls (Maresme), amb 1,5 hectàrees de vegetació cremades a la urbanització Ciutat Jardí. 

La platja de la Barceloneta, passada la mitjanit / LAURA GUERRERO

Cremades lleus

Els hospitals i Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Catalunya han atès 243 persones durant la revetlla. S’han registrat 112 cremades lleus i 9 de greus, mentre que 67 casos més estan relacionats amb traumatismes o amputacions. En 55 casos, la visita a urgències ha sigut motivada per lesions oculars.

La majoria dels casos atesos en aquests centres, 184, s’han concentrat a les comarques de Barcelona. A les comarques de Tarragona se n’han registrat 23; a les de Lleida, 15, i a les de Girona, 10. La resta es reparteixen entre la Catalunya central, l’Alt Pirineu, l’Aran i les Terres de l’Ebre.

60.000 persones omplen les platges de Barcelona

Notícies relacionades

A Barcelona ciutat, hi havia 16 fogueres autoritzades –els bombers han actuat aquesta matinada en sis fogueres no autoritzades– i un centenar de casetes per a la venda de petards, segons fonts municipals. A les platges de Barcelona, que van ser preses per unes 60.000 persones entre locals i turistes, un dispositiu especial format per 310 operaris i 60 vehicles va començar les 6.30 del matí a retirar les deixalles.  En total, els serveis de neteja han recollit 20 tones de residus i a les 9.10 h totes les platges estaven obertes al públic, asseguren fonts del consistori. 

El municipi havia previst 2.500 papereres de cartró, 2.000 més per a envasos i unes 500 per a la resta d’escombraries. Així mateix, al llarg de la setmana, el consistori va posar en marxauna campanya de sensibilització per coresponsabilitzar les persones del manteniment de les platges.  Aquesta acció conclou avui amb un espai d’uns 100 metres quadrats a la platja de Nova Icària on els visitants podran observar tots els residus sense recollir durant el dia per "visibilitzar els efectes de l’incivisme a les platges" durant la revetlla, expliquen fonts de l’ajuntament. Aquesta instal·lació, senyalitzada i tancada per cordes, simulant una obra d’art en un museu, estarà oberta al públic fins a les 23.00 hores d’aquesta nit.

Temes:

Festes