Entrevista amb Ada Colau i altres notícies que has de saber avui, en un minut

ada-colau-entrevista / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Una setmana després de la seva reelecció, Ada Colau repassa les seves prioritats de futur Ada Colau , el govern que formarà amb el PSC –“Seria lògic que ara Collboni fos primer tinent d’alcalde”– i confia que ERC s’obri a pactar grans qüestions de ciutat.


2)L’estiu comença amb una llarga onada de calor que multiplicarà el risc d’incendis mentre la crisi climàtica empetiteix les platges metropolitanes en un 25%. Les platges de Barcelona estan llestes per rebre 60.000 persones per Sant Joan i si ets a Barcelona, aquí tens una cronologia detallada amb tot el que pots (i has de) fer durant la jornada més estrepitosa de la temporada.

3) José Manuel González-Páramo, conseller executiu, cap d’economia global i assumptes públics del BBVA i exmembre del comitè executiu del BCE, assegura en aquesta entrevista que “la presidència del BCE no ha d’estar polititzada” i defensa que les grans tecnològiques que entrin en el negoci financer han de tenir la mateixa regulació que els bancs.

Notícies relacionades

4) Vox surt en bloc contra la condemna de ‘La manada’. El líder del partit a Andalusia i exjutge, Francisco Serrano, critica durament la decisió del Suprem i considera que està “carregada de condicionants mediàtics i jurídics”.

5) El Barça conquista la Lliga de futbol sala en un intens duel davant d’El Pozo al Palau. L’equip blaugrana, comandat per un Lozano fantàstic, recupera el ceptre sis anys després (3-2)