PIONER D'INTERNET

Mor Víctor Domingo, president de l'Associació d'Internautes

Va exercir pressió davant de partits i governs per aconseguir una internet més lliure a Espanya

zentauroepp35345424 victor domingo190612110411

zentauroepp35345424 victor domingo190612110411

1
Es llegeix en minuts
Agencias / Carmen Jané

Víctor Domingo, president de l’Associació d’Internautes (AI), ha mort aquest dimarts a la nit a Madrid als 62 anys després de diversos dies hospitalitzat per un ictus, segons ha informat l’entitat. L’enterrament se celebrarà aquest matí a Madrid.

Nascut a Madrid el 5 de novembre de l’any 1956, Domingo, llicenciat en Història, va treballar a la banca i va ser expert en anàlisi i prospecció de mercats i tendències d’opinió. El 1998 va crear l’Associació d’Internautes, una de les primeres entitats d’aquest tipus amb l’Associació d’Usuaris d’Internet, amb l’objectiu de defensar els usuaris de les comunicacions i amb aquesta va exercir d’interlocutor i 'lobbista' davant de governs i partits.

Va ser membre de la Comissió Permanent del Consell Assessor de Telecomunicacions i la Societat de la Informació (Catsi) i de l’Observatori del Notariat per a la Societat de la Informació a Espanya, entre altres organismes. I vocal de la comissió de seguiment de la qualitat de les telecomunicacions del Ministeri d’Indústria i coautor del llibre “La protección y seguridad de la persona en Internet”. 

Crític

Conegut per la seva posició crítica amb lleis com la llei de serveis de la societat de la informació (LSSI), la llei Sinde o amb el cànon digital, Domingo va encapçalar la llista de Ciutadans en les autonòmiques de Madrid del 2011.

Notícies relacionades

En els últims temps, tot i que mantenia el seu propòsit d’anar retirant-se de la vida pública, encara participava en actes i estava dedicat a les seves altres grans passions, la seva família i el ball de saló. Així l’hi recordava un dels seus grans adversaris polítics, Borja Adsuara, exdirector de la societat de la informació amb el PP i un dels ponents de la LSSI. 

L’Associació d’Internautes ha demanat que el seu enterrament es converteixi en una memòria als defensors de la internet civil.

Temes:

Internet