PRINCIPAL SOSPITÓS

En llibertat l'exparella de la dona que es va suïcidar després de difondre's el seu vídeo sexual

L'home, que ha acudit a declarar voluntàriament a una caserna de Madrid, ha quedat en llibertat

b34c4ecd-692d-4642-b935-4f51e92c3d66-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exparella de la treballadora d’IVECO que es va suïcidar després de difondre’s un vídeo seu de contingut sexualsuïcidar vídeocontingut sexual s’ha entregat aquest dijous en una caserna de Mejorada del Campo (Madrid), segons ha avançat la cadena SER.

El presumpte autor de la difusió del vídeo amb imatges íntimes, company de feina de la víctima, ha prestat declaració a la Direcció Superior de Policia de Madrid, segons han informat fonts policials. Després de declarar voluntàriament, el que és considerat principal sospitós del cas ha quedat en llibertat, tot i que la seva situació podria canviar en el transcurs de la investigació, segons les mateixes fonts.

L’home, que va tenir una relació prèvia amb la víctima del vídeo i que suposadament hauria difós el vídeo fa al voltant d’un mes, s’ha personat a les quatre de la tarda d’aquest dijous a la caserna de la Guàrdia Civil de Mejorada del Campo, a Madrid, localitat en la qual resideix, però ha sigut posat a disposició de la Policia, que investiga el cas.

El Jutjat d’Instrucció número 5 d’Alcalá de Henares ha obert aquest dijous una investigació per possibles delictes de descobriment i revelació de secrets en el cas relatiu al suïcidi de la treballadora d’Iveco, després que els seus companys compartissin un vídeo amb imatges íntimes sexuals d’ella.

Diligències prèvies

Segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, la jutge ha acordat incoar diligències prèvies una vegada que els cossos i forces de seguretat de l’Estat li han remèsl’atestat amb les diligències realitzades fins aquest moment.

La dona, de 32 anys, es va suïcidar dissabte passat després que un vídeo gravat fa cinc anys es difongués entre gran part de la plantilla de la seva empresa. La jutge que es va encarregar de l’aixecament del cadàver serà la mateixa que ara investigui el cas.

Un mes circulant

Fonts de la investigació han confirmat a Efe que la difusió del vídeo va començar fa al voltant d’un mes, no una setmana, com s’havia apuntat inicialment. La Policia ja estava investigant qui va iniciar i qui va col·laborar en els enviaments entre nombrosos empleats de l’empresa Iveco de San Fernando de Henares (Madrid). Ara, el cas s’ha judicialitzat i la magistrada ha decretat el secret de les actuacions.

Notícies relacionades

Altres fonts pròximes al cas ja assenyalaven un company amb el qual la víctima va tenir una relació en el passat com a responsable de l’inici de la difusió d’aquest vídeo. El Codi Penal castiga amb entre tres mesos i un any de presó la difusió d’imatges privades sense autorització de la persona afectada quan es violi greumentla seva intimitat i encara que la víctima en el seu dia donés consentiment a la gravació.

Cinc gravacions més

Fonts pròximes al cas van informar a Efe que no existeix un sol vídeo, sinó cinc gravacions de contingut íntim i la divulgació de les quals va començar des de "dins de la mateixa empresa". Segons va explicar CGT Iveco quan es va conèixer la notícia, els vídeos van ser gravats fa cinc anys i, al ser compartits entre els companys, l’afectada es va dirigir a Recursos Humans de l’empresa l’afectada es va dirigir a Recursos Humansper explicar la situació; aquest departament li va aconsellar denunciar els fets, però ella va refusar fer-ho.