Des d'aquest dijous

Arriba la primera calor forta de l'any amb quatre dies a l'alça

L'anticicló s'imposarà pràcticament a tot Espanya

dia-del-padre-festivo

dia-del-padre-festivo

1
Es llegeix en minuts
Servimedia

El primer episodi de calor sufocant de l’any a Espanya començarà aquest dijous i elevarà les temperatures a moltes zones durant quatre dies, de manera que el juny s’estrenarà aquest cap de setmana amb més de 35 graus en almenys11 províncies: Badajoz, Càceres, Ciudad Real, Còrdova, Jaén, Madrid, Ourense, Sevilla, Toledo, Zamora i Saragossa.

L’anticiclós’imposarà pràcticament a tot el país i portarà temperatures que al final d’aquesta setmana superaran els valors habituals en aquesta època de l’any, segons ha assenyalat un dels portaveus de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo, a Servimedia.

Aquest portaveu ha resumit la predicció per als pròxims dies en “sol i cada vegada més calor”, i ha afegit que “no plourà gairebé en cap punt d’Espanya”.

Del Campo ha remarcat que les temperatures començaran a ascendir aquest dijous de manera clara i que seran superiors a les normals, primer a la meitat occidental de la península, i el cap de setmana a la conca de l’Ebre i a les Canàries. "Tingueu precaució amb aquestes primeres calors fortes de l’any", ha comentat.

Fins diumenge

La pujada tèrmica començarà aquest dijous a tot Espanya tret d’Andalusia, amb pujades notables de sis a nou graus a les zones del quadrant nord-est peninsular.

El maig s’acomiadarà aquest divendres amb un nou ascens de les temperatures, tot i que amb menys intensitat que el dia anterior. El juny arribarà dissabte amb un repunt tèrmic en tota la península excepte a Galícia, i els termòmetres continuaran disparant-se el diumenge a la meitat sud-est peninsular.

Amb aquesta situació, s’espera que els termòmetres arribin aquest cap de setmana als 39 graus a Badajoz; 38 a Còrdova; 37 a Sevilla; 36 a Càceres, Ourense, Toledo i Saragossa, i 35 a Ciudad Real, Jaén, Madrid i Zamora.

Notícies relacionades

Aquesta calor estiuenca farà que gran part de la península tingui aquest cap de setmanatemperatures màximes entre 5 i 10 graus per sobre de l’habitual. Els termòmetres reflectiran més de 35 graus a les valls del Guadalquivir, del Guadiana, del Tajo i de l'Ebre, i també als punts de la Meseta Nord i al sud de Galícia.

No obstant, diumenge refrescarà pel Cantàbric perquèbufaran vents del nord, i aquest descens tèrmic s’estendrà dilluns a la meitat nord-oest de la península.

Temes:

Calor