Ciberdelinqüència

¿Ets client de Bankia? Compte amb aquesta estafa

L'Oficina de Seguretat de l'Internauta informa d'una campanya de correus electrònics fraudulents

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI) ha informat d’una campanya de correus electrònics fraudulents que suplanten l’entitat financera Bankiaamb l’objectiu de dirigir la víctima a una pàgina falsa ('phishing') que simula ser el web legítim del banc per robar les seves credencials d’accés. 

El contingut del correu informa l’usuari que s’ha desenvolupat un nou sistema de seguretat i el convida a finalitzar la seva sol·licitud. Si has accedit a aquest enllaç i has facilitat les teves dades, així com informació personal (número de mòbil i codi de firma digital), contacta com més aviat millor amb Bankia per informar-los-en. L’estafa es va començar a detectar al març, com van denunciar alguns usuaris, i l’OSI acaba de donar la veu d’alerta.

Aquests són consells de l’OSI davant de l’augment de casos d’estafes suplantant entitats bancàries:

-Tanca totes les aplicacions o programes abans d’accedir al web del banc.

-Escriu directament a l’URL del banc al navegador, en lloc d’arribar-hi a través d’enllaços disponibles des de pàgines de tercers o en correus electrònics.

Notícies relacionades

-Si prefereixes fer ús de l’‘app’ del banc per als diferents tràmits, assegura’t que descarregues l’aplicació oficial.

-No accedeixis al servei de banca ‘online’ del banc des de dispositius públics, no confiables o que estiguin connectats a xarxes de wifi públiques.

Temes:

Estafes Bankia