A GRANADA

Un accident descobreix un milió d'euros sense amo en una furgoneta

recurso-guardia-civil

recurso-guardia-civil

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per determinar la procedència de prop d’un milió d’euros en efectiu trobats en una furgoneta que va tenir un accident quan circulava per l’autovia A-92 a Granada, vehicle en què anaven tres lituans que no s’han reconegut amos dels diners.

Segons han informat fonts de la Guàrdia Civil, custodien a les seves dependències els diners intervinguts després d’un accident, bitllets que no han acabat de comptabilitzar però que rondarien el milió d’euros en efectiu.

Els diners van ser trobats al voltant i dins d’una furgoneta que va sortir de la via quan circulava per l’A-92, a l’altura de Huétor Santillán, un accident que va provocar ferides lleus als seus tres ocupants, tots de nacionalitat lituana.

Positiu en alcohol i drogues

Segons ha avançat aquest dimecres el diari ‘Ideal’ de Granada, els bitllets estaven tant a l’interior com escampats pel lloc de l’accident, després del qual el conductor va donar positiu en consum d’alcohol i drogues.

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil ha detallat que, fins al moment, cap dels tres viatgers ha reclamat els diners ni n’ha especificat la procedència, i que qui ho faci s’enfrontarà a una sanció administrativa per no tenir el permís obligatori per viatjar amb aquesta quantitat de diners.

Per evitar el blanqueig de capitals, la norma limita a 100.000 euros els diners màxims que es poden transportar pel territori nacional sense permís, xifra que es redueix a 10.000 si els diners es porten a un altre país. Les sancions administratives previstes per a aquestes infraccions oscil·len entre els 600 euros i fins al doble dels diners transportats.