Tancada de Mossos a la comissaria per exigir una reunió amb Buch

Delegats de Sap-Fepol i membres del col·lectiu MosS.O.S. ocupen l'ABP de l'Eixample perquè es reprengui el diàleg

El conseller ha enviat una carta en la qual raona que no s'ha de negociar fins que es nomeni el nou Consell de la Policia

zentauroepp48145753 mossos190514145339

zentauroepp48145753 mossos190514145339

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Delegats sindicals de Sap-Fepol i representants del col·lectiu MosS.O.S. han entrat aquest migdia a la comissaria del cos a la plaça d’Espanya de Barcelona per iniciar una tancada que forci la Conselleria d’Interior a reprendre el diàleg, interromput a finals del 2018, i negociar la millora de condicions laborals dels agents de la policia catalana.

Els portaveus sindicals Toni Castejón i Imma Viudes han remarcat que la tancada a la comissaria s’allargarà, nit inclosa, fins que el departament accedeixi a reunir-se amb ells ja que, asseguren, el cos "no pot esperar més". 

Notícies relacionades

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha enviat una carta als sindicats mostrant la seva "plena voluntat de reiniciar" les negociacions, però assenyalant que el departament esperarà que finalitzi el recompte de vots de les eleccions sindicals del cos, suspès cautelarment per un jutge, que investiga un possible frau per part de Sap-Fepol després d’una denúncia del sindicat USPAC.

Castejón ha considerat una "pèssima excusa" les raons del conseller i ha assegurat que la seva carta ha motivat encara més la seva mobilització, que ja tenien prevista per a aquest dimarts. Des del col·lectiu MosS.O.S. tampoc es veu justificada l’aturada en les negociacions per aquesta raó, que ha impedit nomenar el nou Consell de la Policia, ja que es podria continuar dialogant amb l’antic en funcions.