a les sis del matí

Més de 50 immigrants salten la tanca a Melilla, amb 5 ferits, 4 d'ells agents

Un dels subsaharians ha sigut detingut

GRAF9240. MELILLA, 12/05/2019.- Dos de los 52 inmigrantes que han accedido hoy a Melilla, en un salto a la valla fronteriza protagonizado por un centenar de subsaharianos, en el que se han registrado cinco heridos, cuatro de ellos agentes de la Guardia Civil, y uno de los inmigrantes ha sido detenido. EFE/F:G. Guerrero

GRAF9240. MELILLA, 12/05/2019.- Dos de los 52 inmigrantes que han accedido hoy a Melilla, en un salto a la valla fronteriza protagonizado por un centenar de subsaharianos, en el que se han registrado cinco heridos, cuatro de ellos agentes de la Guardia Civil, y uno de los inmigrantes ha sido detenido. EFE/F:G. Guerrero / F.G. Guerrero (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un total de 52 immigrants han accedit aquest diumenge a Melilla a primera hora del matí fent un salt a la tanca fronterera protagonitzat per un centenar de subsaharians, en què s’han registrat cinc ferits, quatre d’ells agents de la Guàrdia Civil, i un dels migrants ha sigut detingut.

Segons han informat fonts de la Delegació del Govern a Melilla, el dispositiu antiintrusió va detectar cap a les 06.13 hores que uns cent immigrants s’aproximaven a la tanca amb intenció d’entrar irregularment a Melilla pel perímetre fronterer a l’altura de l’aeroport.

La Delegació del Govern ha destacat la "ràpida actuació" de les forces de seguretat marroquines i de la Guàrdia Civil, que ha evitat que aproximadament la meitat dels immigrants pogués accedir a Melilla.

Finalment, un total de 52 de subsaharians han aconseguit entrar a Melilla, un dels quals ha hagut de ser evacuat a un centre metge amb talls a les extremitats.

A aquest ferit se li sumen uns altres quatre agents de la Guàrdia Civil que han patit lesions lleus, en concret contusions per la contenció del salt a la tanca.

Un dels immigrants que va aconseguir entrar a Melilla ha sigut detingut per la Guàrdia Civil per atemptat a un agent de l’autoritat.

Els 50 subsaharians restants que han entrat a Melilla es troben ja acollits al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI), on han arribat corrent i amb mostres d’alegria després de saltar la tanca.

vàmbes per saltar la tanca

Molts d’ells anaven equipats amb vàmbes que tenien claus i cargols a la sola per salvar la malla antigrimpada que reforça el filat en la seva part més alta, a sis metres del terra.

Fonts policials han informat EFE que alguns immigrants no van poder completar el salt a la tanca abans que es despleguessin a la zona els efectius de seguretat, per la qual cosa es van quedar enfilats dalt del perímetre fronterer, moment en què la carretera de circumval·lació s’ha mantingut tallada al trànsit.

Notícies relacionades

També s’ha produït a primera hora un fort desplegament de seguretat amb diverses patrulles de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a la porta del CETI.

La tanca de Melilla no patia un intent d’entrada tan nombrós des del 21 d’octubre del 2018, també un diumenge, quan 209 immigrants van aconseguir entrar a Melilla, dels quals un va morir i uns altres 55 van ser expulsats posteriorment al Marroc mitjançant l’aplicació de l’Acord de Readmissió.