RECEPTARI SALUDABLE

Prepara la pell per al sol amb una bona alimentació

Abans de l'arribada de l'estiu i el bon temps coneix com protegir la teva pell dels rajos del sol a través de la teva dieta

zentauroepp2293288 barcelona  06 10 2004  cuaderno del domingo  alimentos para 190504223031

zentauroepp2293288 barcelona 06 10 2004 cuaderno del domingo alimentos para 190504223031 / MARTA JORDI

2
Es llegeix en minuts
Carmen Hierro

Amb l’arribada del bon temps i a les portes de l’estiu a tots ens ve de gust posar la nostra pell al sol i aconseguir aquesta fabulosa morenor que lluirem en les vacances. Però abans de poder exposar la nostra pell al sol l’hem de preparar i cuidar. A més d’utilitzar els cosmètics i cremes pertinents, a través de la nostra alimentació també ho podrem fer gràcies al nostre menú diari.

Per aconseguir-ho hem d’incloure als nostres plats aliments que ajudin a protegir la pell del sol i minimitzin els efectes que hi té. Un dels aliments més coneguts i més utilitzats per protegir la pell dels rajos del sol són les pastanagues. Aquesta hortalissa és una font principal de betacarotè, un antioxidant que ajuda a sintetitzar la vitamina A dins del cos i que per tant és clau per a la reparació dels teixits cel·lulars i la reducció de l’impacte negatiu que té el sol sobre la nostra pell.

Alhora, utilitzar la pastanaga als nostres plats abans de l’arribada del bon temps també ens ajudarà a millorar la producció de melanina del cos i, per tant, augmentarà les possibilitats de bronzejar la nostra pell i aconseguir un bonic color.

Com a ingredient imprescindible dins de la dieta mediterrània, l’oli d’oliva ens ajudarà a cuidar i protegir la nostra pell del sol. Els àcids grassos essencials que presenta l’oli d’oliva ajuden el nostre organisme a millorar el procés de regeneració cel·lular i, alhora, disminueixen el mal oxidatiu del nostre cos associat al pas del temps. De la mateixa manera, l’oli d’oliva presenta gran quantitat de vitamina E, un potent antioxidant que ajuda a protegir la nostra pell i ajuda a preparar-la per combatre els efectes dels rajos ultravioleta (UV).

Importància de l’Omega 3

El peix blau, entre els quals hi ha per exemple la sardina, l’anxova, el verat o la tonyina, són una gran font d’omega 3, àcid gras que hidrata i aporta elasticitat a la pell, característiques essencials que es necessiten abans d’exposar la nostra pell als rajos del sol.

A més, gràcies a la ingesta de peix blau ajudarem a desinflamar els teixits i a reduir els efectes dels radicals lliures i dels rajos del sol. Per completar una recepta de peix blau i alhora protegir la nostra pell podem acompanyar-lo amb verdura de full verd com són les bledes, els espinacs, l’enciam o la ruca.

Un toc dolç

Notícies relacionades

Tots necessitem un toc dolç o unes bones postres per acompanyar les nostres dietes diàries. En aquest cas, per ajudar a protegir la nostra pell el que s’aconsella és incloure als menús una porció de xocolata amarga, que és aquell que presenta més d’un 60% de cacau.

El seu alt contingut en flavonoides, potents agents antioxidants, ajuden que les nostres cèl·lules treballin millor en la recuperació de la nostra pell una vegada que s’hagi cremat amb els rajos del sol. A més d’aquests aliments també és important incloure en la nostra dieta, per exemple, els fruits vermells, els tomàquets i l’ou.

Algunes receptes senzilles

Sopa d’oli d’oliva i escopinyes