ALIANÇA

Abertis i Unicef amplien al Brasil el seu programa de seguretat viària infantil

La segona fase del projecte 'Rights of Way' se centrarà en zones molt vulnerables de São Paulo i Rio de Janeiro

Els accidents de trànsit són la principal causa de mort de nens de més de 10 anys al món

zentauroepp48036929 la fundaci n abertis y unicef ampliar n a brasil su alianza 190506192731

zentauroepp48036929 la fundaci n abertis y unicef ampliar n a brasil su alianza 190506192731

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Abertis i Unicef ampliaran al Brasil la seva aliança mundial de col·laboració per millorar la seguretat viària infantil i reduir els accidents de trànsit.

La segona fase d’aquest projecte, anomenat 'Rights of Way' se centrarà en zones d’alta vulnerabilitat de São Paulo i Rio de Janeiro, on la població infantil i adolescent s’enfronta diàriament a la falta d’opcions segures de transport, segons ha informat avui la Fundació Abertis en un comunicat.

El programa involucrarà directament 210 adolescents, que col·laboraran amb la identificació dels problemes que troben per moure’s per la ciutat en el seu dia a dia i preveu millorar les condicions de vida d’unes 4.000 persones.

Des que va iniciar la seva etapa el 2017, aquest projecte s’està desenvolupant en 65 escoles en zones d’alt risc de països amb alt risc de mortalitat viària infantil, la qual cosa contribueix a millorar la seguretat de prop de 267.000 nens, segons els seus promotors.

Accidents de trànsit

Abertis destaca que els accidents de trànsit són la principal causa de mort infantil de nens de més de 10 anys al món i que més de 3.000 nens moren o pateixen lesions a les carreteres al món cada dia.

La iniciativa també preveu una estratègia de comunicació i sensibilització a les dues ciutats brasileres mitjançant exposicions i campanyes de conscienciació que, gràcies a la difusió de les xarxes socials, podrien comprendre un milió de persones.

A més, el programa inclou la formació de treballadors públics i la implicació de les autoritats locals per contribuir a la millora de les infraestructures i de la mobilitat urbana.

Notícies relacionades

El director de la Fundació Abertis, Sergi Loughney, ha afirmat que "aquesta iniciativa és una prova de l’èxit de l’aliança que mantenen Abertis i Unicef per combatre els accidents de trànsit en els nens de tot el món, i una mostra del clar compromís del Grup, juntament amb els seus accionistes i empleats, amb l’esforç per combatre aquesta xacra".

Per la seva banda, Javier Martos, director executiu d’Unicef Comitè Espanyol, ha assegurat que "amb la incorporació del Brasil a aquest programa fem un pas més cap a la mobilitat segura de milers de nens i adolescents".