Una xacra social

Tercera denúncia per abusos dels Maristes a Mataró

Un home de 45 anys relata com, quan en tenia 7, va ser víctima d'un germà marista que ja ha mort

zentauroepp47431705 valldemia mataro190321193553

zentauroepp47431705 valldemia mataro190321193553 / Anna Mas Talens

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nova denúncia contra un germà marista per abusos a menors. En aquest cas, els abusos haurien sigut a començaments dels anys 80, al centre Valldemia de Mataró, i és la tercera denúncia que es presenta contra un professor d’aquesta escola. Les altres dues les va avançar EL PERIÓDICO, i aquesta l’ha fet pública RAC-1.

Corresponen a delictes que haurien passat els anys 60 i que haurien comès dos altres germans de la congregació. La víctima és un exalumne del centre que va explicar el que va viure en aquesta escola de Mataró quan tenia set anys i feia segon curs d’EGB. Relata com un germà marista, que respon a les inicials J. F. i que ja és mort, va abusar d’ell dues vegades, que recordi.

Notícies relacionades

El denunciant, que ara té 45 anys, explica que de petit es quedava a dinar a l’escola i que a l’hora del pati, entre el dinar i la primera hora de classe de la tarda, aquest germà marista el va portar un parell de vegades a una de les classes de parvulari i va abusar d’ell.

Mai va arribar a explicar-ho a ningú i ara, després de tots els casos que han sortit a la llum, ha decidit posar la denúncia als Mossos tot i que els delictes hagin prescrit.